Esports

La FCF considera "injustificada" i "no raonada" la desautorització del Catalunya-EUA

Roche ha indicat que l'origen del problema està en que "no s'enten el que és Catalunya i la seva selecció"

La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha emès un comunicat aquest dimarts on afirma que no entén la decisió de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) de no autoritzar la disputa del partit que havia d'enfrontar les seleccions de Catalunya i els Estats Units el 14 d'octubre.

Jordi Roche, president de la FCF, en roda de premsa a la seu federativa a Barcelona, ha llegit el comunicat i ha explicat que avui mateix enviaran una carta al president de la RFEF, Ángel María Villar, per reclamar que es canviï la decisió per "no raonada" i "injustificada".

Jordi Roche ha dit que la FCF lamenta una decisió de la RFEF amb la que es fa un pas enrere en les relacions entre els dos estaments esportius.

Decisió injustificada
Pel que fa als arguments amb els que s'ha fonamentat la RFEF per no autoritzar el matx internacional de l'equip català, Roche ha assenyalat que ni la coincidència amb una de les anomenades "data FIFA", dies en què es juguen partits internacionals per part de les seleccions estatals, ni la normativa que estableix que les seleccions territorials solament han de jugar un partit coincidint amb les festes de Nadal, justifiquen el resultat de la votació per estar superats.

Roche ha explicat que ja fa alguns anys que la selecció catalana ha jugat més d'un partit al llarg de l'any sense impediment per part de la RFEF i com a exemple ha parlat del Catalunya-Euskadi jugat al Camp Nou l'octubre del 2006 amb assistència de més de 56.000 espectadors i la presència dels presidents Maragall i Ibarretxe.

Incomprensió
Pel que fa a la coincidència amb concentracions de la selecció estatal, el president de la FCF ha explicat que per part del seleccionador català, Pere Gratacós, s'ha tingut sempre present no implicar jugadors que hagin estat cridats per la RFEF a formar part d'aquest equip.

Roche ha indicat que l'origen del problema està en que "no s'enten el que és Catalunya i la seva selecció" i ha assegurat que la FCF lluitarà per fer veure a la RFEF l'error comès i seguirà organitzant partits de la selecció ja sigui per Nadal o amb "data FIFA".

El màxim responsable del futbol català ha dit que caldrà establir un protocol que reguli aquest tipus de situacions i estalviï els problemes que es plantegen cada vegada que s'organitza un partit de la selecció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.