Esports

La Lliga de Futbol Professional obre la caixa dels trons

Lotina i el Dépor carreguen contra la Lliga per haver cedit al desig del Madrid de passar el matx d'avui a diumenge per interès esportiu

El conflicte de les televisions pel futbol ha fet aparèixer una derivada inesperada. La Lliga de Futbol Professional (LFP), l'encarregada de fixar els horaris per evitar la disbauxa de la discrecionalitat de les operadores, ha accedit per primer cop a canviar no només l'horari, sinó la data d'un partit a petició d'un club.
El beneficiat ha estat el Reial Madrid, que rebrà el Deportivo, tal com volia, diumenge a les 17 hores i no dissabte a les 22. En un comunicat prou confús, el club blanc assegurava dijous que, veient-se "involucrat en l'aspra batalla de les televisions" i "per evitar més risc per als interessos econòmics i la integritat jurídica del club", havia demanat el canvi. Sorprenentment, el Madrid, que presumeix pel contracte amb MediaPro (La Sexta) pels drets de TV del club, li prenia la retransmissió a La Sexta i la regalava a Sogecable (PPV).

L'estranya maniobra tindria una altra explicació. Segons ha sabut l'AVUI, el cos tècnic va demanar el canvi per descansar un dia més després del dur partit de Champions davant l'Olympiacos.

"No és normal ni acceptable que la Lliga canviï un partit a 48 hores de jugar-se, sobretot si el tema de les televisions ja estava lligat", va manifestar estranyat Miguel Ángel Lotina, tècnic deportivista. El club gallec demana 36.000 euros pels problemes amb els vols i l'hotel.

El curiós sí de la LFP al Madrid, però, va tenir efectes a Barcelona. TVC havia demanat dimecres a l'Espanyol que el matx amb el Múrcia es jugués el dijous dia 1 i no el dimecres 31, com estava previst. Era el club qui vehiculava la petició per evitar problemes entre televisions. La LFP va dir al club català que dilluns li respondria, però ahir a la tarda, enmig de la polèmica i després que Ernesto Valverde carregués també amb duresa per la incertesa, la LFP va comunicar que l'Espanyol-Múrcia es jugarà dijous a les 22 hores. A la mateixa hora que el Valladolid-Barça.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona