Esports

Neix Òmnium Blaugrana, alternativa crítica a l'actual directiva blaugrana

L'associació qualifica d'"inadequat" el rumb actual del club i reclama que la directiva tingui més en compte la base social

L'associació Òmnium Blaugrana, liderada per Jaume Guixà, precandidat en les últimes eleccions i president de la penya barcelonista de Sant Cugat, s'ha presentat avui amb la intenció de generar "idees, activitats i debats" i amb el desig de Guixà de convertir-se en "el primer president d'una penya que arriba a president del club".

Òmnium Blaugrana pretén ser "una associació oberta, plural i participativa, integrada per socis i aficionats del Barcelona amb la intenció de canalitzar idees, activitats i debats que ajudin a saber les opinions de la massa social del club", ha explicat Guixà.

Guizà és el president de la Peña Barcelonista Mil·leni de Sant Cugat del Vallès i és catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a més d'advocat i arquitecte tècnic.

L'associació esmentada pretén "anar de cara des del primer dia, amb transparència i generar debat", i poder "redireccionar el rumb del club", ja que opinen que "ara no té l'adequat i la directiva ha de veure que des de la base social també es pot canviar la dinàmica en la qual està ara el Barça".

Guixà s'ha mostrat molt crític "amb la manera de portar el club dia a dia", perquè "la junta directiva està per tot menys pel que hauria d'estar, que és portar el club amb el rumb correcte".

"És una llàstima que el president més votat de la història del club -en referència a Joan Laporta- hagi perdut la confiança de la massa social, hi ha una desil·lusió de l'afició. La gent se sent dolguda per la trajectòria que porta el club més que pels resultats aconseguits", ha comentat Guixà.

També ha advertit de la falta d'un "vicepresident esportiu", ja que creu que des de la marxa de Sandro Rosell existeix "un buit en el tema esportiu".

A més Guixà creu que "dues setmanes abans del descens del Barça B, Alexanko es desmarqui", ni tampoc que el responsable del futbol base (Albert Perrín) "no anés al Miniestadi, però en canvi viatgés molt".

Precisament, ha negat qualsevol relació amb l'exvicepresident esportiu del club Sandro Rosell, de qui es rumoreja que podria presentar-se en les pròximes eleccions. "No tenim relació amb Sandro, però ens agrada que digui la seva opinió perquè és beneficiós que qualsevol culé surti a donar la seva opinió del Barça".

A diferència del 'Fòrum Samitier', entitat promoguda en el seu moment per Jaume Llauradó que també intentava generar debat entre el barcelonisme amb els seus partits, Guixà ha explicat que "Òmnium Barcelonista vol aparèixer de forma periòdica en els mitjans, ser més plural i vigilar sobre tot l'àmbit econòmic, esportiu i social" del Barça.

Finalment, Guixà ha explicat que l'acte de presentació s'ha hagut de celebrar fora de les instal·lacions del club català, a causa de que el Barcelona no va respondre a la sol·licitud presentada per celebrar-lo a la sala de premsa del club.

"Vam demanar utilitzar la sala de premsa del club per fer la presentació, però la resposta de la junta va ser el silenci. Cal fer realitat l'eslògan: 'Fer un Barça millor és possible' i és necessari contrastar les opinions", ha finalitzat Guixà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.