Esports

El Barça agafa aire

L’equip blaugrana, tot i els problemes contra la zona, supera el Reial Madrid amb un parcial inicial de 15-0 i un altre d’11-0 quan els blancs havien

La Lliga ACB segueix ben viva. El Winterthur Barça va derrotar ahir el Reial Madrid per 75-70 al Palau Blaugrana en el tercer partit del play-off final i, per tant, va salvar el primer match ball. L’equip blanc segueix dominant la sèrie, però ara per un ajustat 2-1 i demà (19.00 h, La 2) els de Dusko Ivanovic, un altre cop al Palau, tindran l’oportunitat d’igualar l’eliminatòria en el quart enfrontament i forçar el desempat, que es jugaria dimarts al Palacio Vistalegre.

Laporta i Calderón
Això, però, ja queda una mica més lluny i el més important en aquests moments és que el Barça, després de les dues primeres decepcions de Madrid, ahir es va fer fort en un Palau que va registrar l’ambient de les grans ocasions, i que fins i tot va comptar amb la presència del president blaugrana, Joan Laporta, a la llotja. Un fet que es produïa per primer cop aquesta temporada en un partit de bàsquet. Al costat de Laporta, el president del Madrid, Ramón Calderón, que aspira a sumar la Lliga de bàsquet a la Lliga de futbol. De moment, però, haurà d’esperar per inflar més el pit, el màxim dirigent blanc.

L’equip català es va imposar en un partit emocionant, que no es va decidir fins als últims segons, jugat amb intensitat i que també va tenir moments de tensió, com correspon a un clàssic del bàsquet en què està en joc el títol de Lliga. Marconato (10 punts i 7 rebots), Navarro (18 p) i Trias (9 p) van ser els millors blaugranes, amb bones i puntuals aportacions de Lakovic (11 p, amb 3/5 triples), Ukic (8 p) i Kasun (4 p i 7 rebots).

El Barça va sortir molt motivat i va passar per damunt del Madrid amb un 15-0 que van completar dos triples de Navarro, un de Lakovic, 4 punts de Marconato i 2 de Basile. L’equip blanc, incapaç de superar l’agressiva defensa blaugrana, no va anotar fins als gairebé 5 minuts amb un tir lliure de Raül López (15-1). Una diferència que encara es va ampliar al final del primer quart (24-8) amb un Madrid que portava 2 cistelles en 17 tirs de camp.

A la mitja part, Reyes no portava cap punt i Bullock només n’havia fet 2, i de tirs lliures, però el Madrid ja havia entrat en el partit gràcies a una zona 2-3 que el Barça va atacar amb molta precipitació i només amb tirs exteriors, i als punts de Tunçeri i Smith. Una tècnica a Basile va encendre els ànims dels aficionats i, enmig del desconcert, el Madrid es va posar a només 5 punts (37-32).

En el tercer quart, Kasun va tornar a distanciar el Barça després d’una antiesportiva de Mumbrú (47-34), però aquí va aparèixer Bullock. L’escorta va escalfar el canell i, amb 12 punts fins al final del quart, va posar el Madrid davant en el marcador per primer cop en tot el partit (53-54).

Marconato i Navarro
El panorama pintava malament per a un Barça desconcertat (55-59), que ahir es va tornar a deixar agafar 19 rebots ofensius, però un immens Marconato i Navarro –fins llavors massa pendent de l’arbitratge– van liderar un parcial d’11-0 en 4 minuts que va deixar el partit encarrilat (66-59).

Al final, els únics 5 punts de Reyes no van evitar la derrota blanca, ja que el Barça no va fallar des de la línia de tirs lliures. L’equip d’Ivanovic, que per fi va tenir un millor balanç entre pilotes recuperades i perdudes que el Madrid (10 i 14 per 7 i 13 dels blancs) ha començat la remuntada. És el primer pas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.