Esports

La USAP de Perpinyà acaba quarta de la lliga francesa de rugbi i es classifica per a les semifinals

Esports

La USAP de Perpinyà ha acabat la lliga francesa de rugbi, el Top 14, en el quart lloc, amb 79 punts, i es classifica per a les semifinals que disputarà dissabte vinent a Marsella contra el Clermont, l'equip que ha acabat primer davant del Tolosa de Llenguadoc i el París, respectivament, que s'enfrontaran en l'altra semifinal que tindrà lloc a Bordeus.

Aquest dissabte a la tarda, en l'últim partit de la fase de classificació, la USAP ha derrotat el París a l'estadi Aimé Giral amb l'ajustat resultat de 23 a 19, cosa que li ha impedit prendre el tercer lloc a l'equip de la capital francesa.

En aquest partit, mal debutat pels catalans que al descans perdien per 3 a 16, els homes de l'entrenador Jacques Brunel han trobat els recursos físics i mentals necessaris per remuntar aquest marcador advers que finalment han aconseguit capgirar en els últims minuts gràcies a la força de tota la davantera que ha permès al tercera línia samoà Tuilagi de marcar l'assaig de la victòria.

Amb aquest resultat la USAP és l'únic equip del Top 14 que ha quedat invicte a casa i és l'equip que més punt ha marcat (49), junt amb el Clermont, durant els partits de tornada de la lliga amb 11 victòries en 13 partit. Aquesta bona ratxa ha permès als catalans de passar del vuitè al quart lloc de la taula.

Tot i això, dels quatre equips que ambicionen conquerir el títol de campió de França, la USAP fa figura de clar 'outsider' ja que no ha guanyat cap títol des del 1994 i el Challenge du Manoir, ni cap títol de Campió de França des del 1955.

Tot i això, aquest 10 últims anys, la USAP ha estat subcampiona de la lliga francesa dues vegades, el 1998 i el 2004, i subcampiona d'Europa el 2003. L'últim cop que la USAP es va classificar per a les semifinals va ser l'any 2006 i va perdre contra el Biarritz.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.