Esports

Comencen els Jocs

Jocs Olímpics

A les dues tocades, hora catalana, ha començat la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Pequín. L'espectacle ha començat amb 2.008 persones al centre de l'Estadi Nacional, més conegut com El Niu, cada una amb un Fou band, un instrument de percussió tradicional xinès, fet de bronze i ceràmica.

La cerimònia, conduïda pel prestigiós director de cinema, Zhang Yimou (La casa de les dagues voladores), està sent un gran desplegament d'efectes audiovisuals i sobretot de persones a la pista central de l'estadi pequinès, amb coreografies on s'homenatja la cultura i la història de la Xina, els seus símbols (els guerrers de Xian, la muralla) i els seus invents (el paper, la pòlvora).

A l'estadi hi ha unes 160.000 persones entre espectadors i participants. El públic té un paper molt important en aquesta cerimònia ja que s'ha volgut que la gent interaccioni amb el desenvolupament de la carta de presentació de la Xina al món.

Una televisió sud-coreana va filtrar la setmana passada que la cerimònia acabaria amb un muntatge de focs artificials, que per primer cop formaran els anells olímpics al cel.

Els secrets que falten per descobrir són la cançó que farà d'himne dels Jocs, la manera d'encendre el peveter i la identitat de l'últim rellevista, que sí que se sap que serà un mite de l'esport xinès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.