Esports

L'afició abarrota la plaça de la Vila per celebrar el títol verd-i-negre

La plaça de la Vila de Badalona s'ha tenyit aquest dilluns a la tarda de verd-i-negre per celebrar, onze anys després, el títol de Copa conquistat per Rudy Fernández i els seus companys a Vitòria i ha embogit amb l'equip a crits de "Visca la Penya i visca Badalona".

Uns 2.000 aficionats s'han congregat davant de l'ajuntament per rendir tribut als seus. L'expedició del DKV, encapçalada pel seu president, Jordi Villacampa, i el tècnic, Aito García Reneses, ha estat rebuda primer al consistori per Maite Arqué, l'alcalde de la ciutat.

El capità de 'la Penya', MVP de la competició i l'autèntica estrella d'aquest equip pren el relleu de la cap del consistori per recordar que el títol coper és només "una part del que arribarà aquest any", referint-se a les opcions del conjunt verd-i-negre de conquistar la Lliga ACB i també la Copa ULEB.

Després del breu acte institucional, els jugadors verd-i-negres han sortit al balcó de l'ajuntament, i Badalona ha embogit. Rudy, per descomptat, ha estat el més aclamat. L'escorta català fins i tot ha interactuat amb els aficionats amb una sèrie de càntics, i aquests l'han correspost amb un "nosaltres t'estimem, Rudy queda't", al·ludint a la seva més que possible marxa a l'NBA la temporada que ve.

El base nord-americà Demond Mallet s'ha arrencat amb un "Badalona t'estimo" i altres com el pivot txec Petar Popovic s'han atrevit a apel·lar a la rivalitat històrica amb el Barcelona amb el clàssic "boti, boti, boti, culé qui no boti".

Tot aquesta festa ha transcorregut durant un temps sense micròfon -en principi no havia instal·lat cap perquè la plantilla pogués dirigir-se al seu públic- per la qual cosa molts jugadors s'han deixat els pulmons per fer-se escoltar mentre demanaven a la multitud uns segons de silenci.

Rudy Fernández, expressava la seva alegria per ser partícip d'aquesta festa. "Estic molt content d'oferir a la gent de Badalona aquest títol, molt important per al club perquè feia anys que el buscava i que ens dóna ànims per lluitar per més".

L'aler txec Lubos Barton ha recordat que la Penya es mereixia per fi la Copa "després de tres anys -per les temporades que porta ell a l'entitat- intentant-ho" i considera que aquest és "fins i tot més important i difícil d'aconseguir que la Copa FIBA" que el Joventut va conquistar fa dos anys.

L'expedició verd-i-negra ha abandonat poc després la plaça de la Vila per escenificar el fi de festa en l'Olímpic, al costat de milers d'aficionats més. Badalona, considerat històricament com la capital del bàsquet, tenia fam de Copa després de la conquistada el 1997 davant el Càceres i d'acariciar el títol el 2004, on va perdre la final contra el TAU, precisament l'equip que ahir va clavar el genoll davant Rudy i els seus nois.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.