Esports

Valentino Rossi pagarà 35 milions d'euros a Hisenda

El pilot italià Valentino Rossi pagarà uns 35 milions d'euros a l'Agència Tributària italiana pel període 2001-2006, amb el que posa fi al contenciós que es mantenia obert per una presumpte evasió fiscal.

Dels 35 milions d'euros, uns 19 milions corresponen al període 2001-2004 i se li suma la relativa als anys 2005-2006 i que s'estima al voltant dels 16 milions d'euros.

La firma de l'acord, que posa "pau" entre l'Hisenda italiana i Rossi, ha tingut lloc al migdia d'aquest dimarts a l'oficina fiscal de Pésaro davant d'un centenar de representants dels mitjans de comunicació.

Rossi estava des del mes d'agost sotmès a una investigació fiscal, a l'estimar-se que no havia declarat a Hisenda uns 60 milions durant el període 2000-2004. El pilot s'havia defensat indicant que la seva residència habitual estava a Londres, on va declarar només les quantitats percebudes en territori britànic. A Itàlia només havia declarat una part de les seves pertinències, però no els relatius als seus contractes d'imatge i publicitat.

"Estic content de com s'ha resolt aquest assumpte difícil; ara podré estar més seré i concentrat en la meva feina de pilot", ha comentat Rossi. "Per una sèrie de raons havia decidit tornar a viure a Itàlia. Londres és una ciutat molt interessant, però necessitava passar més temps amb la meva família i els meus amics. No podia tornar a tenir problemes amb l'Hisenda italiana, no podia tampoc permetre'm un llarg contenciós", ha afegit el pilot italià.

Rossi també ha assenyalat que aquest acord li permetrà "arribar més preparat i tranquil a l'inici del mundial".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.