Esports

Cadenas ha pres la revenja i el Barça, a un pas de semifinals

Handbol

El Barcelona ha aconseguit una valuosa victòria en la lligueta de quarts de final de la Lliga de Campions en derrotar aquesta tarda al temible pavelló Pod Golovcem el Celje eslovè per 27-32, victòria que el col·loca amb un peu i mih en semifinals de la màxima competició europea.
Els barcelonistes han tornat a guanyar el Celje després de gairebé onze anys sense fer-ho (16 de març de 1997 per 24-29) i, a més, el tècnic del Barcelona Manolo Cadenas ha pres la revenja de no haver guanyat mai en aquesta pista en la qual els eslovens només havien perdut un partit (contra el Ciudad Real per 28 a 33, el 4 de març del 2006) de la màxima competició continental en els últims sis anys.

Els estrategs diuen que la millor defensa és un bon atac i Manolo Cadenas ha aplicat aquesta tàctica basant des d'una sòlida defensa l'efectivitat de la seva primera línia. Així s'ha passat l'equador de la primera meitat amb un rotund 3-10 (m. 16), amb 4 gols de Laszlo Nagy, cosa que ha ensorrat el sistema defensiu de Slavko Ivezic, entestat en una lenta defensa 'cinc-un' amb l'extrem Eduard Koksareov com a avançat que, a més de no parar Iker Romero, l'ha desfondat físicament.

Albert Rocas, un altre dels destacats, ampliava l'avantatge del conjunt català (5-12, m.20) i el bosnià Sdrajan Trivundza rellevava David Spiler com a director del joc eslovè. Això ha fet reaccionar els seus equip i després de dos gols de Michael Gorensek (8-12), Cadenas ha demanat temps mort per asserenar la defensa.

Reaparició de Sulic
Tot i així, amb Renato Sulic, que reapareixia després de tres mesos d'absència per lesió, ranquejant i Terzic entre cotons estava clar que el conjunt eslovè no estava per a moltes floritures, però tres atacs finalitzats amb pilotes al pal per part dels blaugrana i l'encert de Trivundza permetien al Celje seguir retallant distàncies al descans (12-15).

Quedava per davant la segona meitat i s'esperava la reacció de l'equip local, ajudat per la seva bulliciosa afició, però el Barcelona ha començat a funcionar com un perfecte bloc i ni la doble exclusió de Chepkin i Nagy, que avui ha batut -amb 8 gols- el seu rècord personal en la temporada, ha debilitat el sistema defensiu blaugrana, amb Kasper Hvidt espectacular (15 parades en total), obrint-se de nou la bretxa en el marcador (16-22, m.40).

Golejador del Celje
Koksarov, màxim golejador del Celje ha anotat el seu primer gol cinc minuts abans i el tècnic local ha decidit canviar la feble defensa 'cinc-un' a 'sis-zero' per no desgastar-lo més. Ha estat inútil perquè Cadenas ha donat entrada a Jerome Fernández, demolidor, i al costat de Rocas van acabar d'enfonsar la defensa local, arribant el màxim avantatge (18-26, m.45).

Amb 8 gols d'avantatge el Barcelona ha baixat el ritme de partit i ha permès reaccionar una mica als locals (24-30, m. 45), però Hvidt i l'encert de Jerome i Iker Romero deixaven el xoc vist per a sentència (27-32). Si dissabte pròxim el Barcelona venç l'Svendborg danès al Palau es classificarà per a les semifinals de la Lliga de Campions.






Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.