Esports

El Barça manté la seva idea de no cedir Messi malgrat el pronunciament de la FIFA

Jocs Olímpics

El Barça manté la seva idea de no cedir Leo Messi a la selecció argentina per als Jocs Olímpics de Pequín, ja que no són una competició oficial de la FIFA i per disposar del jugador a la ronda prèvia de la Lliga de Campions, malgrat el pronunciament contrari de la FIFA, que ha reafirmat que els clubs estan obligats a alliberar els seus jugadors menors de 23 anys, com és el cas de Messi, per a la cita olímpica.

 El club no ha rebut la notificació de la FIFA, tot i que espera que li arribi en les pròximes hores a través de la Reial Federació Espanyola de Futbol, però manté els mateixos arguments que fa unes quantes setmanes i ha "reforçat" la seva posició al costat d'altres clubs, després d'haver rebut el suport de l'Associació de Clubs Europeus (ECA) i de la Lliga de Futbol Professional espanyola, segons han informat fonts del Barça.

 Messi, per tant, continuarà la feina de pretemporada amb la resta de la plantilla del Barcelona a Escòcia, on els blaugrana estaran fins al dissabte, segons les mateixes fonts, de manera que, en principi, el davanter argentí no viatjarà al Japó com tenia previst l'Associació del Futbol Argentí (AFA) per disputar un amistós entre les seleccions argentina i japonesa que es jugarà a Tòquio dimarts.

Alliberar els menors de 23 anys
El president de la FIFA, Joseph S. Blatter, ha enviat aquest dimecres un comunicat a totes les associacions membres de la FIFA per a recordar l'obligació d'alliberar els futbolistes menors de 23 anys amb la finalitat d'aclarir el tema de l'alliberació de jugadors per al Torneig Olímpic de futbol masculí de Pequín 2008.

"L'alliberació de jugadors menors de 23 anys sempre ha sigut obligatòria per a tots els clubs. Aquest principi s'aplica per a Pequín 2008", ha assenyalat Blatter en el seu comunicat, després que diversos equips, entre ells el FC Barcelona per Lionel Messi, no hagin permès als seus jugadors participar en els Jocs Olímpics.

A més, recorden que el fet de que aquest torneig no estigui inclòs en el calendari internacional de partits "no significa que els clubs corresponents no estiguin obligats a alliberar els jugadors", ha afegit Blatter.

"Obstaculitzar la participació de jugadors menors de 23 anys en la fase final del torneig podria interpretar-se com un atemptat a l'esperit olímpic, ja que aquests jugadors formen el nucli dels equips que participen en el torneig de futbol", ha subratllat Blatter, que espera que no hi hagi més problemes entre clubs i federacions nacionals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona