Esports

El València diu adéu a la competició i es complica la UEFA

Lliga de Campions

És cert que el València ho tenia molt enrevessat per accedir a vuitens de final, però encara mantenia un alè d’esperança. Això sí, era imprescindible la victòria contra el Schalke 04 a Mestalla, requisit que no es va complir. Després de jugar durant una hora en inferioritat numèrica, l’equip de Koeman va certificar la seva defunció a la màxima competició en no passar de l’empat (0-0), un resultat que fins i tot fa perillar la seva presència a la Copa de la UEFA. Al seu torn, el Chelsea, que va assegurar el primer lloc, i Milan ja tenen el bitllet per a la següent ronda, mentre que encara queden vuit places per adjudicar.

Grup A: El Liverpool reviu
L’equip de Rafa Benítez va salvar un altre match ball i, després de golejar per 4-1 el Porto, accedeix al segon lloc abans d’afrontar una última jornada d’infart en un grup en què el primer i l’últim estan separats per només dos punts i, per tant, tots quatre tenen encara possibilitats de classificar-se. Fernando Torres es va estrenar –i, a més, amb un doblet– com a golejador en Champions, en un partit en què el Liverpool va patir, ja que no va desfer l’1-1 fins a falta de 12 minuts.

En l’altre partit el Besiktas va derrotar el Marsella (2-1), que en l’última jornada rep el Liverpool, amb qui està empatat a 7 punts, mentre que els turcs visiten el Porto, l’únic que depèn de si mateix per ser primer.

Grup B: Decepció xe
El fet que Mestalla registrés la pitjor entrada en molt temps deixa clar la poca confiança que l’afició valencianista tenia en el seu equip. Els jugadors de Koeman, però, van merèixer un millor resultat tot i els obstacles que van trobar. Primer, amb la merescuda expulsió d’un Albelda passat de revolucions i, tot seguit, amb la lesió de Caneira, que deixava l’equip local sense laterals, una posició que va haver d’ocupar Albiol com a mesura d’emergència.

Amb deu jugadors, curiosament, el València va jugar millor del que ho feia fins aleshores. Si més no, es va treure de sobre els nervis que el tenallaven i també va tenir més decisió a l’hora de buscar la porteria del Schalke. Ja en l’última acció de la primera part Marchena va desaprofitar una ocasió increïble. I a la segona el partit va seguir en la mateixa direcció, amb el València buidant-se en busca d’un gol que Silva va tenir ben a prop en un parell d’ocasions, la segona ja en el descompte.

En aquest Grup B el Chelsea va demostrar la seva autoritat amb un espectacular 0-4 a camp del Rosenborg, amb doblet de Drogba inclòs. Una golejada que assegura la primera posició als blues, encara que no descarta l’equip noruec, que en tindria prou amb un empat en la visita al Schalke per passar com a segon.

Grup D: Pas del Milan
L’empat (1-1) del vigent campió davant el Benfica a Lisboa, amb gol de Pirlo, el catapulta directament a vuitens, alhora que deixa fora l’equip de Camacho. A l’última jornada el Milan rep el Celtic, segon classificat, i l’empat li seria suficient per acabar líder de grup. Als escocesos una derrota els podria costar l’eliminació si el Xakhtar guanya el Benfica a Donetsk.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.