El Barça trenca la seva mala ratxa amb una victòria de prestigi

Bàsquet

L'AXA Barça ha trencat la seva ratxa de derrotes consecutives amb una victòria de prestigi davant el DKV Joventut, un triomf (85-74) que li dóna aire al seu entrenador, Dusko Ivanovic, després d'una gran exhibició de Roger Grimau i també del verd-i-negre Rudy Fernández.
El màxim anotador del partit ha estat l'aler verd-i-negre (27 punts, 29 de valoració), però qui s'ha emportat la victòria ha estat el Barça de Grimau, un jugador fonamental en el triomf dels d'Ivanovic i que ha estat molt resolutiu quan el marcador s'ha encés.

El Barça ha dominat el partit fins al descans (49-37), però la producció ofensiva ha caigut en el tercer quart, tancat amb un parcial 4-12 (53-49). En el quart final, un gran Rudy ha acostat el seu equip fins al 73-70 (2:17 per a la conclusió), però entre Grimau i un triple de Basile han permès que el Barça es quedés amb la victòria.

El Barça tenia clar que només podia guanyar a la 'Penya' jugant en transicions, amb poc joc posicional, i defugint el joc interior, perquè en la pintura, el verd-i-negres es mostraven superiors als d'Ivanovic.

Mentre el guió ha estat aquest, el domini dels locals ha estat incontestable. Ha arribat l'equip blaugrana a controlar el partit amb solvència amb bons percentatges de tir i una notable velocitat de creuer.

En tan sols dos minuts, el Barça dominava per set punts de diferència (9-2), però Aito ha canviat els seus peons, ha esgotat més la seva defensa, ha donat entrada a Laviña per Barton i en un obrir i tancar d'ulls, el Joventut ha equilibrat el partit (11-11).

Llevat del descontrol produït per una acció de Mallet, que li ha costat una tècnica, el Joventut portava les regnes de la situació, però el partit estava molt equilibrat amb el Barça dominant el joc a la carrera i el verd-i-negres jugant amb més garanties en estàtic.

L'entrada de Pepe Sánchez i de Roger Grimau ha estat determinant perquè el Barça es trobés més còmode en el partit. Amb un asfixiant joc de rebot defensiu i contraatac, els d'Ivanovic han començat a sentir-se còmodes.

Grimau ha anotat vuit punts en un parcial 12-0 per als seus i els blaugrana s'han enlairat en els millors minuts de bàsquet que han brindat. El marcador s'ha disparat fins al 47-36 i al descans s'ha arribat amb 49-37, després que els locals anotessin 31 punts en el segon període.

Però del que ha passat fins aleshores no n'ha quedat ni rastre en el tercer quart. La producció dels dos equips ha caigut de manera desproporcionada fins al punt que han signat un parcial 4-12 en deu minuts. El Joventut s'ha acostat fins al 53-49, en uns moments en els quals el Barça no podia amb la defensa dels de García Reneses ni tampoc podien jugar a la carrera.

En el quart final, de nou ha sortit un bàsquet de qualitat. S'ha vist l'estil de cada equip: la vertiginosa transició del Barça davant del gran joc posicional i l'estat de gràcia de Rudy Fernández.

Un triple contestat amb un altre i en el moment culminant, el menorquí semblava disposat a decidir el partit (73-70 a 2:17 per al final), però no ha estat així, perquè Roger Grimau ha tingut clar que el paper protagonista el tenia reservat ell.

Un tir lliure del barcelonista ha posat el 78-72 a 1:11 per al final i un triple de Basile (81-72) ha sentenciat el partit. Al final, el Barça ha guanyat per 85-74, Ivanovic respira tranquil.