Esports

Guardiola assumeix regnes del primer equip després del seu èxit amb el filial

bARÇA

Conclosa amb èxit la seva missió al capdavant del Barcelona B, l'ascens a la Segona B, Pep Guardiola assumeix demà oficialment les regnes del primer equip del Barcelona amb la intenció d'encapçalar l'obligada regeneració de la plantilla i d'imposar una rutina de treball que permeti al club recuperar l 'èxit perdut fa dues temporades.

Guardiola serà presentat demà com a nou entrenador del primer equip a partir de les 12.30 hores, en un acte que es desenvoluparà a la Sala París, tradicionalment reservada per a les celebracions o presentacions d'alt rang.
Fins que el Barcelona B no va finalitzar el seu partit davant el Barbastre (1-0) i va certificar el seu ascens a Segona B, Guardiola es va mantenir lluny de les qüestions relacionades amb el primer equip. La seva intenció de centrar-se exclusivament en el filial va alimentar els rumors sobre quina filosofia de joc plasmarà al Camp Nou i quin serà el seu estil com a cap del vestidor.

A partir de demà, els dubtes començaran a allunyar-se. A sobre de la taula, Guardiola es trobarà diversos assumptes molt concrets i bastant espinosos, com la situació de Ronaldinho, Deco o Eto'o, tres estrelles que teòricament abandonaran el club però que oficialment, encara mantenen contracte en vigor.

La situació de Thierry Henry, amb tres anys més de contracte en vigor; el futur de jugadors com Oleguer o Gudjohnsen; la presència de jugadors de la cantera en el primer equip; la dinàmica del vestidor; la qualitat dels entrenaments i la seva capacitat per gestionar la pressió mediàtica i de l'entorn seran alguns dels aspectes en els quals Guardiola serà més examinat com a primer entrenador del Barça.

En el capítol d'incorporacions, Guardiola haurà de decidir quin perfil de davanter centre necessita, si es dóna per fet que Eto'o no continuarà en el club. Fitxats ja Keita, Piqué i Cáceres, i amb Dani Alves a punt, el club ha esperat que Guardiola assumeixi el control per llançar-se a la recerca dels jugadors cridats a marcar la diferència.

Guardiola, que ha signat un contracte per dues temporades, dirigirà el seu primer entrenament al capdavant del primer equip el pròxim 14 de juliol. Durant una setmana, la plantilla s'entrenarà a Barcelona a les ordres del seu nou entrenador, abans de realitzar una concentració de pretemporada a Escòcia, entre el 21 i el 26 de juliol, prèvia a la gira pels Estats Units (1-6 agost) i a l'estrena en competició oficial, la prèvia de la Lliga de Campions, el 12 o 13 d'agost.

Al capdavant del filial el succeirà el seu amic Luis Enrique Martínez, a la primera experiència de l'exjugador asturià a les banquetes, El club manté la intenció de presentar Luis Enrique com a entrenador del Barcelona B (que recuperarà la seva denominació de Barcelona Atlètic) en els pròxims dies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.