Esports

Eto'o, a la Copa Àfrica

Samuel Eto'o i Touré Yaya jugaran la Copa Àfrica. L'esperança blaugrana de retenir almenys el davanter camerunès està quasi descartada, segons va confirmar ahir el mateix Joan Laporta. "Tots dos hauran d'anar amb les seves seleccions. És pràcticament impossible aconseguir que es quedin. El que sí que farem és que la seva participació provoqui la mínima alteració en el nostre equip", va indicar el president del Barça als micròfons de Catalunya Ràdio.

La Copa Àfrica, que es disputa a Ghana, comença el 20 de gener i acaba el 10 de febrer, cosa que suposarà que Eto'o i Touré es perdin un màxim de sis partits, quatre de Lliga -contra el Racing i l'Osasuna al Camp Nou i davant l'Athletic de Bilbao i el Sevilla a fora- i l'anada i la tornada dels hipotètics quarts de final de la Copa del Rei.

En el cas d'Eto'o hi havia la possibilitat, oberta des del Camerun, que no participés a la copa africana, però la federació camerunesa i el mateix desig del jugador han optat pel contrari. Així, si es compleixen els terminis previstos de la lesió, el golejador barcelonista reapareixerà el 9 de desembre contra el Deportivo i set partits després marxarà cap a Ghana. Aquest cap de setmana ha estat en una concentració a Alemanya per conèixer el nou seleccionador, Otto Fister.

Fitxatges, una incògnita
Davant les baixes d'Eto'o i Touré, Laporta va evitar concretar si el club es reforçarà amb algun fitxatge d'hivern. "Això ho han de dir el Txiki i els serveis tècnics. Tenim plena confiança en ells i si s'escau ja ens ho faran saber", va afirmar el màxim dirigent del Barça, que va reiterar una vegada més el seu suport a la feina de Frank Rijkaard: "Està pendent de millorar la situació. Confiem en la seva capacitat i en la dels jugadors". "No hi ha temps per relaxar-se i estem convençuts que reaccionarem", va afegir Laporta en arribar a Buenos Aires, on assistirà a un acte organitzat pel seu homòleg al Boca Juniors, Mauricio Macri.

Laporta també va tenir paraules d'elogi per a Leo Messi, el nou heroi nacional a l'Argentina. "Representa les essències del futbol. Cada vegada que juga fa coses extraordinàries i és molt estimat perquè ho dóna tot", va assenyalar.

Precisament ahir, les portades dels diaris esportius argentins obrien destacant l'actuació de Messi i Riquelme contra Bolívia. "Recital a la Monumental. Dos grans gols de Román, un del Kun i cosetes de Leo", titulava ahir Olé.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.