L'AXA Barça ha caigut davant de l'Iurbentia Bilbao (90-84)

ACB

El Iurbentia Bilbao Bàsquet ha posat la guinda a una temporada regular de somni amb una nova victòria davant l'AXA FC Barcelona, aquesta vegada de nou en l'impressionant Bizkaia Arena (90-84), rival al qual s'enfrontarà en els primers play-off pel títol que jugarà en la seva història.

L'equip bilbaí ha aconseguit en el partit tots els objectius que s'havia marcat, entre ells el de mantenir la sisena plaça en la taula classificatòria, cosa que ha atorgat al partit caràcter en assaig general amb vista als tres partits que en els que es mesuraran els dos equips dins d'una setmana en els quarts de final de la segona fase del campionat.
El triomf dels de Txus Vidorreta ha estat incontestable, si bé el Barça ha aguantat bé durant 25 minuts i al final ha aconseguit retallar les distàncies, de fins a de 15 punts, que havien aconseguit els locals a l'inici de l'últim quart.

Però, a més d'un bon partit rival, a l'equip de Xavi Pascual li han frenat els seus propis desencerts, diverses pèrdues de pilota quan han tornat a tenir opcions de victòria al tram final que són difícils d'explicar.

Això no ha entelat el bon partit completat pel Iurbentia, en la línia de l'equip intractable a casa quan la salut no l'ha llastat. Avui, de tota manera, ha patit la baixa de Pasalic, el que ha provocat que Vidorreta llancés mà dels seus alers alts, Lewis i Savovic, per jugar de '4' molts minuts.

L'estrella del partit ha estat Marcelinho Huertas, que ha volgut celebrar la seva elecció de millor base de la temporada de la millor manera possible.

L'ha ajudat Salgado, que ha sumat un altre 15 punts. Entre el paulista i el bilbaí han sumat 41 punts, mentre que les dues bases visitants, Pepe Sánchez i Lakovic s'han quedat en 8. Per aquí hi ha una explicació clara del que ha passat al Bizkaia Arena.

La feina de Banic en la pintura i bons moments de Lewis, Savovic i Paco Vázquez han destacat també el Iurbentia, mentre que del Barcelona els que millor han estat han estat Ilyasova en el temps que li han permès estar a la pista les personals, Kasun, Neal i, al final, Basile.

El primer quart, amb anotació fàcil (21-24), ha estat durant diversos minuts un duel anotador Huertas-Ilyasova, que han aconseguit 12 i 11 punts, respectivament. En el segon, ja ha remuntat el Iurbentia (45-43), de la mà d'un exuberant Huertas (20 punts al descans).

En el tercer quart s'ha començat a entreveure la victòria local (68-59) i en l'últim l'ha certificat després de posar-se quinze punts amunt (74-59) i malgrat que el Barcelona ha arribat a col·locar-se fins a 3 punts (81-78 i 83-80) en un parell d'ocasions.

Altres resultats
El Ricoh Manresa ha superat a l'Unicaja (90-86), el Joventut ha perdut davant del Pamesa València (85-76) i l'Akasvayu Girona ha guanyat el Fuenlabrada (85-69).