El Noia Freixenet guanya la Copa del Rei en vèncer el Roncato Vic a la tanda de penals

Hoquei patins

El Noia Freixenet ha aconseguit, per segona vegada en la seva història i deu anys després d'aconseguir el seu últim títol, la Copa del Rei d'hoquei sobre patins després de derrotar a la tanda de penals el Roncato Vic i protagonitzar una remuntada durant el temps reglamentari, a la final de la 65a edició del campionat. El temps reglamentari ha acabat amb empat a 2 gols.
El Vic, que ha sigut millor i més eficaç a la primera part del partit, s'ha avançat amb gols de Borja López i Titi Roca, encara que Varias, el gran heroi de la final, ja ha tingut ocasió, abans que es mogués el lluminós, de marcar per al seu equip, encara que el porter Fernández ha desviat l'esfèric.

Amb el 2-0 al marcador, el tècnic Ferran López ha ordenat més pressió als seus jugadors, i fruit d'això el Noia ha començat a manar sobre el terreny de joc, sobretot després que Roca fallés una pena màxima a quatre minuts del descans i s'evités el tercer gol per als de l'Osona.

En una jugada personal, Varias ha reduït distàncies abans d'arribar al descans, i, només dos minuts després que continués el partit, Cabestany, màxim golejador del campionat, ha empatat la contesa i ha deixat el partit completament obert.

El mateix Cabestany no ha pogut aprofitar una falta directa pocs minuts després, en els millors moments del Noia durant el partit, i fins i tot Selva ha enviat l'esfèric al pal a cinc minuts d'acabar el temps reglamentari, contra un Vic que ha semblat un altre en el segon temps.

A la pròrroga, cap dels dos equips no ha arriscat gaire, i s'ha arribat a la loteria dels penals, en què, en el primer llançament, Varias ha marcat per sota i ha donat el títol al seu equip, sense que, en els nou tirs següents, cap altre jugador aconseguís batre els porters.

Aquesta era la quarta ocasió en què el Noia accedia a la final de la competició, campió fins ara només en una, el 1998 contra l'Igualada a Blanes (Selva), precisament l'última que va jugar, fa una dècada, en què l'equip de la capital del cava va aconseguir el doblet conquerint també la Copa CERS.