Esports

La ciclista Maribel Moreno, primera en donar positiu en un control antidopatge als Jocs de Pequín

Jocs Olímpics

La ciclista aragonesa de la selecció espanyola Maribel Moreno ha donat positiu per EPO en un control antidopatge fet el 31 de juliol a la Vila Olímpica poc després de la seva arribada a Pequín, segons ha anunciat Giselle Davies, directora de comunicació del COI. És el primer positiu dels Jocs, que van començar el 27 de juliol.

Li van fer el control el 31 de juliol a la tarda i aquella mateixa nit va tornar cap a Sabiñánigo (Osca), on resideix i s'ha format esportivament, sense conèixer el resultat. La comissió de disciplina del COI ha decidit "excloure-la dels Jocs i retirar-li l'acreditació", mentre que la Unió Ciclista Internacional ja ha anunciat que "iniciarà un procediment".

Moreno, de 27 anys i nascuda a Ribes de Freser però formada a l'Aragó, tenia previst debutar en els seus primers Jocs Olímpics aquest diumenge passat en la prova de fons femení i després en la de contrarrellotge, però poques hores després d'aterrar a Pequín amb l'equip olímpic, va decidir tornar a casa argumentant una "crisi d'ansietat".

La Federació Espanyola de Ciclisme ha explicat que la tornada precipitada de Moreno, que pertany a l'equip Multicaja, es va deure a una qüestió "personal" de la corredora, que inicialment havia convocat una conferència de premsa per aquest dilluns a Saragossa, tot i que al final ha decidit anul·lar-la.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.