Esports

Units per la lectura

El derbi

No hi haurà dinar de directives amb motiu del derbi, però sí entre Joan Laporta i Daniel Sánchez Llibre. Els presidents del Barça i l'Espanyol, que mantenen una relació entre tibant i nul·la, almenys oficialment, es trobaran avui a la seu de la conselleria de Cultura per adherir els seus clubs al pla de foment de la lectura. Serà més que una reunió protocol·lària, perquè la signatura acabarà amb un dinar gairebé cara a cara, amb l'única presència afegida del conseller Joan Manuel Tresserras.

No ha sigut fàcil per a la conselleria gestionar la situació, tot i que des d'un principi tant Barça com Espanyol es van posar a disposició del departament de Cultura. El fet que l'entitat blaugrana fes públic l'acte a principi d'aquesta setmana va irritar la cúpula blanc-i-blava, que pretenia que fos una reunió que no transcendís fins després d'haver-se produït.

Sánchez Llibre tenia un interès especial a fer que no es veiés una imatge de distensió amb Laporta per mantenir viva la flama del conflicte, latent des que el Barça no va cedir Javier Saviola a l'Espanyol. El cas és que, finalment, la trobada serà privada i els periodistes no hi tindran accés en cap moment, símptoma de les reserves a l'hora d'aparèixer plegats.

Actes durant el derbi
Amb tot, la conselleria agraeix que els dos clubs hagin fet l'esforç de deixar les diferències a banda per sumar-se al pla pel foment de la lectura 2008-2011 de la Generalitat. Són els primers agents socials que ho faran, subratllen fonts de Cultura. Aquesta col·laboració començarà demà mateix, amb una sèrie d'actes durant el derbi de demà al Camp Nou. Tot plegat, però, no farà que Sánchez Llibre i la seva directiva es desplacin a la llotja de l'estadi barcelonista.

En canvi, entre els entrenadors sempre hi ha hagut sintonia. Frank Rijkaard i Ernesto Valverde han mantingut una bona relació les dues últimes temporades i, com ja és tradició, avui es faran una fotografia de sana rivalitat al Camp Nou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.