Esports

El Cajasol sorprèn al Palau guanyant l'AXA Barça (76-86)

Liderat per un ex del Barcelona, Michalis Kakiouzis, i ajudat per l'encert d'Ignerski, el Cajasol de Sevilla ha sorprès aquest diumenge l'equip blaugrana al Palau Blaugrana (76-86) i s'ha convertit en el primer equip capaç de guanyar aquesta temporada a la pista barcelonista.

El partit ha suposat una dolça venjança per a Michalis Kakiouzis. Va abandonar el Barça entre retrets a la direcció esportiva l'estiu passat, i en el seu retorn al Palau, ha estat el màxim anotador del Cajasol en la desena victòria a la Lliga.

Amb menys plantilla, el Cajasol ha tingut més fe i més encert. També ha tingut Kakiouzis, màxim anotador del partit (22 punts i 32 de valoració) un jugador discret però eficaç. El grec, més comodí que especialista, jugador versàtil, ha signat una gran actuació al Palau, decisiva per a una victòria de prestigi del Cajasol davant un Barcelona esgotat, incapaç de mantenir el seu avantatge al marcador.
El Barcelona amb prou feines ha mostrat arguments per emportar-se el partit. El seu perímetre ha estat molt per sota de l'esperat, i només l'esperit de Grimau, màxim anotador del seu equip amb 18 punts, i el joc interior de Fran Vázquez i Marconato han permès al conjunt local mantenir les seves opcions fins a l'últim quart.

Encara que ha començat governant el partit, el Barcelona s'ha anat diluint amb el pas dels minuts. No ha sabut frenar el joc de mitja distància de Kakiouzis ni el potencial exterior de Cajasol, retratat en un triple de Bennett des dels set metres.

Amb el veterà nord-americà en pista, el Cajasol ha començat a reanimar-se (17-18, min. 11). Ha començat a creure en les seves possibilitats i ha cobrat el seu màxim avantatge al segon quart (20-29, min. 15) gràcies al seu encert exterior (tres triples consecutius d'Ellis, Bennett i Miso) i a la seva concentració defensiva.

Irregular com de costum, el conjunt de Xavi Pascual sol passar moments de nul·la inspiració. En casos així, acudeix al rescat l'empenta de Grimau. L'han acompanyat en l'esforç Fran Vázquez i Marconato, màxims anotadors i rebotadors del partit en els dos primers quarts. Un bon senyal per al Barça, reconciliat amb el seu joc interior.

En menys d'un minut, just abans del descans, el Barcelona ha signat un parcial de 6-0 que li ha permès agafar un nou avantatge (39-36, descans). El marcador no ha reflectit la superioritat del Cajasol en el segon període i ha premiat la resistència del Barcelona.

Tota la fe del Barça s'ha esvaït en la represa. Potser cansat pel seu esforç europeu, el Barcelona ha caigut quan el Cajasol ha tornat a agafar avantatge (56-61, min. 33).

A falta de tres minuts per al final, Ignerski ha rematat definitivament el Barça (68-75). Un minut després, l'equip de Comas ha gaudit del seu màxim avantatge, 68-79, gràcies a un últim quart esplèndid, amb set punts de Kakiouzis i 13 d'Ignerski, davant un Barcelona resignat a cedir la seva primera derrota de la temporada ACB al Palau Blaugrana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.