Esports

La selecció catalana juga l'Eurocopa a YouTube

Futbol

Tot i que la UEFA no reconeix oficialment Catalunya, la participació de la selecció nacional a l'Eurocopa 2008 sí que és possible de forma virtual i gràcies a les modificacions que ha fet SeleccioCatalana.cat, que ha adaptat els jocs Pro Evolution Soccer 2008 i FIFA 2008 per incloure Catalunya a la competició europea de futbol. La iniciativa vol, segons explica un dels responsables, "reivindicar d'una manera diferent la voluntat de tenir una selecció catalana".
Així, aquest dimarts la selecció catalana de futbol s'ha estrenat a l'Eurocopa contra Espanya amb un empat a un gol. Tots els partits de Catalunya a l'Eurocopa virtual, que manté la mateixa estructura i organització que la competició que se celebra a Suïssa i Àustria fins al 29 de juny, es poden seguir a través d'un canal a YouTube.

Segons s'explica al web de SeleccioCatalana.cat, "per respectar" l'estructura dels grups de la competició i articular "aquesta particular participació de Catalunya a l'Eurocopa", la selecció nacional substitueix en el videojoc Rússia, que és la que ha obtingut menys punts en la fase classificatòria al grup D. Així, els catalans juguen contra Espanya, Suècia i Grècia.

El responsable explica que Catalunya a l'Eurocopa 2008 és "com una novel·la de ficció que vol ser el més realista possible". Per això, inclouen notícies, vídeos, entrenaments i tot el seguiment informatiu "com qualsevol selecció real".

Feina voluntària i tot gratuït
Selecciocatalana.cat va néixer fa cinc anys i, tal com explica un dels fundadors, està format per un "grup d'amics" de diversos punts dels Països Catalans "aficionats als videojocs i sensibilitzats amb la reivindicació que Catalunya pugui disputar competicions internacionals oficials". Així, sempre treballen de forma desinteressada.

Des del 2004 han fet 11 modificacions (MOD) per incloure la selecció catalana als videojocs per a PC i PlayStation i també treballen per a la Xbox360. Tots els jocs es poden descarregar de forma gratuïta a la seva web.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES