Esports

Xavi Aymar i Xavi Arias, del Club Excursionista de Gràcia, arriben el cim de l'Everest

La cordada formada pels muntanyencs catalans Xavi Aymar i Xavi Arias, del barceloní Club Excursionista de Gràcia, ha arribat fa uns minuts al cim de l'Everest, de 8.848 m, segons ha informat el president del club català Francesc Sanahuja.

Els dos muntanyencs han sortit fa una mica més de 12 hores del turó sud a 7.950 metres i han necessitat 12 hores per arribar al sostre del món.

La proliferació de cordades ha fet molt lenta l'ascensió, que els muntanyencs qualifiquen de "caravana d'ascensionistes" perquè les autoritats del Nepal van prohibir escalar la muntanya abans del 10 de maig, per l'ascensió de la torxa olímpica.

La cordada ha iniciat un llarg descens que han de fer amb rapidesa per no haver de fer un bivac abans de la seva arribada a les tendes del turó sud.

Hereu no contacta
Les onze del matí va ser l'hora acordada per du a terme la connexió amb la cima de l'Everest, on els 'Xavis', els alpinistes que l'han coronat, havien de rebre les felicitacions de l'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Hereu.

Després de gairebé dues hores d'espera, els organitzadors de l'acte s'han vist obligats a suspendre la trucada. Sembla que la causa del problema és que, durant el moment en què es tenia previst connectar amb els alpinistes, aquests es trobaven baixant de la cima i que, per motius de seguretat, no han pogut agafar el telèfon.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.