Esports

Cop de l’AXA Barça a la pista del Tau Vitòria

Lliga ACB

L’AXA Barça es va sobreposar al cansament del llarg viatge de Tel Aviv a Vitòria i del desencís que va suposar l’eliminació europea davant el Maccabi, i ahir va aconseguir un magnífic i important triomf a la pista del Tau per 77-81. Ara l’equip de Xavier Pascual gairebé s’assegura el tercer lloc de la fase regular de l’ACB, ja que, a falta de 4 jornades, el Barça supera el Tau en dues victòries més el basket average. A més, l’equip blaugrana encara aspira al segon lloc, donat que, a falta del Madrid-Joventut de dijous, el Barça està igualat a victòries amb la Penya.

I això que el partit d’ahir no va poder començar pitjor per al Barça. El Tau, aprofitant les pèrdues de pilota dels blaugranes, anotava cistelles fàcils en contracop i es va posar amb un 22-13. Just en el moment que Kasun, que portava menys de 3 minuts en joc, va tornar a notar molèsties al cor i ja no va jugar més. Les proves mèdiques diuen que no té cap anomalia cardiològica, però el pivot croat no les té totes, com és lògic, donada l’arítmia que va patir fa uns mesos, i al més mínim símptoma prefereix no seguir a la pista.

Fins a 13 punts va tenir d’avantatge el Tau (28-15), però a partir d’aquí el partit només va tenir color blaugrana. Pascual va ordenar una zona 2-3 que el Tau només intentava superar, sense encert, amb llançaments triples (9 de 31). Al descans, el Barça només perdia per 35-33 amb un gran Fran Vázquez i al final del tercer quart ja guanyava per 53-55 amb un efectiu Basile i els rebots de Trias (11). Després Acker, en un dels seus millors partits (13 p, 7 r), va obrir forat (63-73) i al final, quan el Tau va reaccionar en els únics moments bons de Rakocevic (70-73), Pepe Sánchez va aparèixer per tornar la tranquil·litat amb un triple i tres tirs lliures (74-79). Finalment, Basile va sentenciar, a 7 segons de la conclusió, també amb dos tirs lliures (77-81).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.