Esports

Regal per a l'esperança

Futbol

No hi ha res com una derrota del Madrid per aixecar l’ànim a Can Barça. Res com la possibilitat de tornar-se a enganxar a la lluita per la Lliga per frenar la depressió que planava pel vestidor del Camp Nou amb les dues derrotes seguides (Atlètic i Vila-real), la transcendent lesió de Messi i la tristesa personal i professional de Thierry Henry.
L’afortunat emparellament amb el Schalke 04 als quarts de final de la Champions sortejats divendres havia frenat un xic les males sensacions del Barcelona, però no era res comparat amb l’embranzida moral que pot adquirir el conjunt de Frank Rijkaard si guanya avui al vespre a Almeria i aprofita la derrota d’ahir del Madrid a casa del Deportivo (1-0) per tornar-se a situar a cinc punts del liderat.

Partit no senzill
L’empresa, amb tot, no serà gens senzilla. Ni l’Almeria es deixa sorprendre fàcilment a casa seva –és l’equip menys golejat com a local, juntament amb el Racing– ni el Barça promet gaire. I menys amb les nou baixes que no seran a l’estadi Juegos del Mediterráneo, on, per cert, el Madrid ja va tastar una clara derrota (2-0).

Fins a cinc titulars (Márquez, Touré, Deco, Ronaldinho i Messi), per no dir sis (Zambrotta està sancionat), s’absentaran avui de l’onze del Barça. Ronnie no es va entrenar ahir per molèsties als adductors i va causar baixa d’última hora juntament amb Giovani. Rijkaard va convocar els joves del filial Pedrito, Víctor Vázquez i Víctor Sánchez per completar l’expedició, i l’alineació són faves contades.

Com a molt hi pot haver una sorpresa, una variant. La línia defensiva es fa sola. Puyol, un cop complert el partit de sanció davant el Vila-real, haurà d’ocupar el lateral dret, Thuram i Milito són els únics centrals nats i no es preveu que Abidal cedeixi el seu lloc a l’esquerra a Sylvinho. Per reforçar la defensa a la represa pot sortir Oleguer, que torna a estar disponible després de 36 dies de baixa per una fractura a la mà.

Les baixes
Les baixes al mig del camp d’homes tan agressius com Touré, Deco i Márquez obren les portes de la titularitat a l’irregular Edmílson. El brasiler estarà acompanyat per Xavi i Iniesta als interiors, si bé el manxec pot pujar remotament a la línia ofensiva per donar cabuda a Gudjohnsen a la medul·lar. El més probable, amb tot, és que l’atac sigui compartit per Henry, Eto’o i Bojan, més caigut a la banda dreta.

Si la baixa de Messi no va ser ocupada per cap jugador que actués d’extrem dret davant el Vila-real, ara el jove de Linyola podria tenir aquesta funció.

I és que Rijkaard va avançar ahir que no pensa modificar el sistema 4-3-3 pel 4-4-2. Absent Ronaldinho, no té tant sentit jugar amb mitjapunta i l’esquema no variarà. “El sistema funciona i no té res a veure amb les baixes que tenim”, va apuntar el tècnic que, això sí, es va mostrar obert a “algun retoc”.

L’Almeria espera el partit conscient que se li donen millor els partits contra equips grans. Els andalusos plantejaran un partit molt aspre en la pressió i intentaran aprofitar la velocitat del català Crusat al contracop. “Tenim mentalitat guanyadora”, va avisar ahir el tècnic local Unai Emery.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.