Esports

La junta de Laporta no haurà de dipositar cap aval

El president del Barça, Joan Laporta, i la resta de la seva junta directiva no hauran de dipositar un aval de 41 milions d'euros, cosa que demanava el soci demandant Vicenç Pla, segons la sentència feta pública avui.

El jutge ha resolt que la junta de Laporta no ha d'assumir com a propis els 164 milions de pèrdues amb què es va tancar l'exercici 2002-2003 i, per tant, no ha d'avalar el 15% del pressupost actual.

Joan Laporta va comparèixer el mes passat al jutjat de primera instància número 24 de Barcelona per declarar que ni ell ni els seus directius van avalar, a l'inici del segon mandat el setembre del 2006, "perquè la Lliga de Futbol Professional (LFP) va certificar que no era necessari".

Els estatuts
L'agost del 2006, el jutjat de primera instància número 30 de Barcelona va condemnar l'actual directiva del Barça a cessar dels seus càrrecs i convocar eleccions, en entendre que els primers vuit dies en el càrrec al final de la temporada 2002/03 equivalien a un any de mandat, tal com al·leguen diversos socis de l'entitat d'acord amb els seus estatuts.

L'article 29 estableix que "es considerarà com a primer any de la nova junta el de la presa de possessió, sigui quin sigui el moment en què aquesta es produís, i s'acabarà el mandat el 30 de juny del quart any". Per aquesta raó, el primer any de mandat de Laporta va acabar el 30 de juny de 2003, vuit dies després de la seva presa de possessió.

Alhora, el final de la primera legislatura de l'actual president del Barça va acabar el 30 de juny de 2006. Tot i això, Laporta no va convocar eleccions abans d'aquesta data, ja que tenia previst fer-ho el 2007 perquè considera que va ser elegit pels socis per governar el club durant quatre anys, i va ser demandat per un soci blaugrana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES