Esports

La selecció catalana de futbol estrena samarreta

Futbol

La selecció catalana de futbol, que disputarà contra Euskadi un partit amistós el pròxim 29 de desembre, ha presentat aquest dimecres les noves samarretes que portaran els jugadors.

L'acte ha tingut lloc al Museu Colet de Barcelona i ha comptat amb la presència del president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach; el director del Consell Català de l'Esport de la Generalitat, Carles Macián; el president de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Roche; i el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalanes (UFEC), David Moner. El jugador del RCD Espanyol David Garcia també ha assistit a la presentació, en la que cinc nens d'una escola barcelonina han fet de models lluint la samarreta.
Benach ha afirmat que les federacions esportives catalanes haurien de competir oficialment ja que això significaria que milions de persones veurien i animarien els esportistes que representen "la seva identitat nacional".

Així mateix ha argumentat que el procés per aconseguir seleccions pròpies serà llarg, tot i que "es fan passes endavant". Finalment, el president del Parlament ha reivindicat el dret dels catalans a expressar la seva identitat "amb llibertat i amb la mateixa il·lusió i orgull que la resta d'identitats nacionals del món".

D'altra banda, a la web de la Federació Catalana de Futbol s'obrirà un enquesta per tal que els aficionats puguin decidir el color de la primera samarreta de la selecció. Les possibilitats són tres, groc, blau i negre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.