El Ricoh Manresa fa un pas cap a la permanència guanyant per 81 a 53 el Polaris World Murcia

Bàsquet

El Ricoh Manresa ha fet un pas importantíssim cap a la permanència vencent per 81 a 53 un Polaris World Murcia que ha sortit a la pista sabent-se salvat (gràcies a la derrota d'Estudiantes).

Així, mentre els visitants no encertaven en el tir i la seva defensa no era l'habitual, el Manresa ha tingut tots els seus homes lliurats a l'atac i al rebot, i ha repetit el seu millor registre de triples en un partit, quinze. L'últim d'Espil, sobre la botzina i molt per darrere de la línia de mitja pista. Un Rafa Martínez amb 24 punts i Asselin, amb 17, han estat massa per a un Múrcia fora de perill.

El Manresa ha agafat l'avantatge d'inici, amb una defensa molt forta i aprofitant bé el desencert del Múrcia en el tir. Primer han sigut les bones accions de Craig Callahan, que ha obert el marcador en només tres segons, que ha encadenat amb un triple (5-1, m. 1).

El Múrcia ha continuat treballant i ha empatat el partit (10-10, m. 4), amb els tirs lliures transformats per Roe. Però llavors el Manresa ha aconseguit un parcial de 14-0 (del qual 9 punts de Rafa Martínez), que va permetre als catalans agafar una renda suficient per controlar el ritme del partit.

Al contrari del que es podia esperar, el Manresa ha mostrat una forta defensa (encara que, estadísticament, el Múrcia destaqui més en aquest aspecte), la qual cosa ha provocat molts errors en el tir dels visitants. Així, en aquest quart només ha aconseguit transformar tres cistelles en joc (una de dos i dos triples).

En el segon quart, el triple inicial de Pedro Robles ha estat ràpidament contestat pel Manresa per partida triple. Jordi Grimau, Juan Alberto Espil i Berni Hernández han aconseguit tres triples consecutius, que donaven als locals la seva màxima diferència fins ara (35-19, m. 14). Manolo Hussein es veia obligat a demanar temps mort, encara que així tampoc no va arribar la reacció dels seus homes: al descans el marcador era de 46 a 31.

A la tornada, el Manresa no ha fet més que ampliar el seu avantatge. Primer Josh Asselin ha posat la diferència en 19 punts (52-33, m. 23). Tot i així, el Múrcia aconseguia mantenir-se per sota dels vint punts de desavantatge, en part gràcies als set punts de Jimmie Hunter.

L'encert des dels 6,25 del Manresa ha impedit que els murcians aconseguissin aixecar el cap. Així, amb un triple de Rafa Martínez el Manresa ha aconseguit el seu màxim avantatge del partit, de 22 (64-42, m. 28).