Esports

Blatter demana al Barça que cedeixi Messi encara que el TAS doni al raó al club

El president de la FIFA, Joseph S. Blatter, ha demanat aquest dilluns des de Pequín al Barça que permeti que Lionel Messi jugui amb la selecció argentina encara que el TAS doni la raó al club català. El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) es pronunciarà de manera imminent sobre la petició del club presidit per Joan Laporta, que creu que no té cap obligació de cedir un jugador per als Jocs Olímpics, ja que aquesta competició no són cap data FIFA.

Tot i que el TAS va avançar la setmana passada que no és competent en els conflictes que impliquen els Jocs Olímpics, Blatter s'ha expressat avui des del punt de vista d'algú que creu que hi ha possibilitats que el tribunal doni la raó al club, i per això ha demanat a Laporta que, malgrat obtenir aquesta victòria sobre el paper, no obligui Messi a tornar per incorporar-se a la pretemporada del Barça.

De moment, el davanter és a Pequín amb la selecció argentina de futbol per als Jocs Olímpics mentre espera el dictamen del TAS.

A més de Messi, també ha arribat a terres xineses Ronaldinho, que forma part de la selecció brasilera com un dels tres jugadors majors de 23 anys permesos. La seva arribada ha causat enorme enrenou, fet que ha provocat que hagi estat envoltat per multitud de seguidors a la recerca d'un autògraf.

Tot i que la presència de Ronaldinho és segura, dos membres de la selecció brasilera, el lateral Rafinha i el centrecampista Diego, estan en la mateixa situació que Messi. Tant el Schalke 04, club de Rafinha, com el Werder Bremen, equip on milita Diego, han apel·lat la decisió del TAS i els casos seran jutjats juntament amb el de Messi.

Tot i això, no és clar si els dos jugadors tornarien a Alemanya ja que han desafiat les ordres dels clubs per unir-se al combinat brasiler. L'actitud dels dos jugadors brasilers ha engegat a rodar la idea que la competició olímpica de futbol és un torneig menor als Jocs Olímpics.

De la mateixa manera que el fet que, els darrers dies, un gran nombre de jugadors han mostrat el desig de prendre part al torneig. Així, el davanter de la Costa d'Ivori, Salomon Kalou ha dit que l'experiència de jugar als Jocs Olímpics el beneficiaria i també als altres jugadors que seran alliberats després de la decisió de la FIFA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.