El Ricoh Manresa bat l'Estudiantes, que no aixeca cap

Bàsquet

El Ricoh Manresa ha tornat a guanyar a casa seva (86-79) contra l'Estudiantes, que no ha pogut donar un gir a la seva tendència negativa i ja acumula vuit derrotes en nou partits.

La clau de la victòria ha estat la bona actuació de Matt Walsh (25 punts, 8 rebots, 33 de valoració) davant un Estudiantes amb facilitat per a esfonsar-se.

El Ricoh Manresa ha començat el partit fred. En poc més de tres minuts, Jaume Ponsarnau s'ha vist obligat a substituir Javi Rodríguez i Josh Asselin, cadascun amb dues faltes personals. Així que l'Estudiantes ha aprofitat l'ocasió. Els punts de Jasen i Pietrus han donat a l'equip madrileny la seva primera renda (2-7, m. 3).
Toi i que la diferència favorable als visitants ha arribat a ser de vuit punts (12-20, m. 6), el Manresa ha estat capaç de canviar de tendència i amb un parcial de 14-4 posar-se per davant. Hi ha contribuït en bona part Matt Walsh que ha sortit molt actiu, robant pilotes, agafant rebots i amb seguretat en el tir. Així, l'equip català ha aconseguit tancar el quart per davant al marcador (26-25).

Al segon quart, el Manresa ha sabut portar les regnes del partit encara que l'Estudiantes no es desenganxava. Però l'equip català ha d'agrair l'encert de Callahan, onze punts en aquest períodes que al costat dels triples de Matt Walsh i de Berni Rodríguez han deixat al descans una diferència de quatre al marcador (49-45).

A la tornada del descans, un Manresa molt espès (ha comès tres faltes en tres minuts) ha permès a l'Estudiantes aconseguir 5 punts, i fins i tot avançar-se (49-50, m. 23). I després de tres mals minuts del Manresa, han arribat cinc minuts nefastos per a l'Estudiantes. En aquest temps, el Manresa ha aconseguit un parcial 17-1, que l'ha posat 15 amunt, la màxima diferència per al Manresa.

Però l'Estudiantes ha demostrat que el partit encara no estava decidit. Un gran Pietrus amb nou punts, a l'inici de l'últim quart, ha deixat el seu equip a un sol punt del Manresa (70-69, m. 35). I després de dos empats, primer de Lorbek (70-70, m. 35) i de Sergio Sánchez (72-72, m. 36), el Manresa va reaccionar amb un triple de Berni Hernández (75-72, m. 37). A partir d'aquí, Matt Walsh ho ha fet tot, i amb els seus nou punts consecutius, el Manresa ha tancat el partit.