Esports

La UEFA farà controls de sang a l'Eurocopa

La UEFA continuarà augmentant progressivament la seva pressió sobre el dopatge, ja que per a l’any 2008 té previst incorporar per primer cop els controls de sang en un gran campionat com és l’Eurocopa, que se celebrarà el mes de juny que ve a Àustria i Suïssa.

No és el primer cop que es practiquen controls sanguinis, ja que de fet més de la meitat dels realitzats al llarg d’aquest any han estat controls de sang. En total la comissió antidopatge de la UEFA ha realitzat 1.662 controls a futbolistes immersos en competicions europees. D’aquests 1.662, 938 van ser proves sanguínies d’EPO. La bona notícia és que totes van ser negatives.

També s’han alternat els controls antidopatge dins i fora de competició, és a dir, el dies de partit i en dies que no es jugava partit. Per segon any consecutiu s’han fet controls fora de competició a jugadors que disputaven la Lliga de Campions. S’ha controlat 506 jugadors i tampoc es va donar cap cas positiu.

2007 millor que 2006
El balanç global de l’any 2007 reportat per la Comissió Antidopatge és objectivament millor que el de l’any anterior, ja que s’han fet més controls antidopatge i s’han produït menys casos positius: un total de tres, que suposen un descens notable respecte als set positius que es van comptabilitzar l’any passat.

Dos dels tres positius van ser per cànnabis i es van produir en jugadors de futbol sala, mentre que el tercer ho va ser per una alta concentració de betametasona –un esteroid– detectat en un partit de classificació per a l’Eurocopa 2008.
L’implicat va ser el defensa de la selecció de l’Azerbaidjan, Serguei Sokolov, que el mes de gener passat va rebre una sanció de 18 mesos de suspensió.

El nombre de partits controlats per la UEFA s’incrementarà aquest any 2008 a causa de la celebració de la fase final de l’Eurocopa l’estiu que ve. Això farà que el programa de controls s’hagi de readaptar, incrementant-ne el nombre i introduint-los dins i fora de la competició en un gran campionat, cosa que no s’havia fet fins ara.

La UEFA considera molt positiva l’aprovació de les seves esmenes al codi de l’AMA (Agència Mundial Antidopatge) el novembre passat, ja que això permetrà més flexibilitat en les sancions; és a dir, que hi haurà càstigs més durs per als que enganyin i sancions més suaus per als casos de drogues que no serveixen per millorar el rendiment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.