Esports

Tricampió als penals

Ni jugant a casa seva. Després de cinc anys fent unes inversions multimilionàries, Roman Abramóvitx segueix sense poder fer realitat el seu somni. I això que aquesta vegada la final es disputava a Moscou i el seu Chelsea va tenir més a prop que mai la Champions. Terry, però, va espatllar la festa. El gran capità va fallar el llançament decisiu en la tanda de penals i després va ser Van de Saar qui, aturant el xut d’Anelka, va certificar la victòria del Manchester United, la tercera en les tres finals de la màxima competició que ha disputat i la quarta comptant la que també va jugar de la Recopa.

La primera final anglesa de la història no va decebre les expectatives. L’emoció es va mantenir fins a l’últim alè, fins al setè llançament de penal, però abans no hi va faltar intensitat, moments de bon futbol i sobretot moltíssimes ocasions de gol. Excessives fins i tot tractant-se d’una final.

I en aquest intercanvi de cops va ser el Chelsea el més perjudicat. Sobretot perquè va estar més a prop del gol i la sort no el va acompanyar.

El United va fer honor al seu favoritisme tan sols a la primera part, fase en què es va posar per davant al marcador en una magnífica rematada de cap de Cristiano Ronaldo després d’una assistència de Brown. Del portuguès, que estava sent el millor, sempre s’ha dit que falla en les grans cites. Ahir volia canviar aquesta percepció, encara que va acabar mostrant-se de forma molt intermitent. Més, això sí, que altres cracs presents al Lujniki perquè a Rooney ni se’l va veure i Drogba i Ballack tampoc no van brillar.

L’equip de Ferguson va ser el clar dominador abans del descans i fins i tot Cech va protagonitzar una espectacular doble aturada al minut 34 que va evitar que el partit quedés sentenciat. Després canviaria molt el panorama. Sobretot perquè amb el temps exhaurit, en l’únic moment en què la fortuna es va posar a favor del Chelsea, Lampard va aprofitar dos rebots consecutius en Vidic i Ferdinand per empatar.

Els londinencs, a la segona meitat, van merèixer el triomf. Essien i Ballack, als minuts 54 i 57, haurien pogut avançar els blues. Com també Drogba, rematant al pal al 78, o Lampard, que es va trobar amb el travesser a l’inici de la pròrroga. Massa mala sort que culminaria amb l’errada Terry –va relliscar– a l’últim penal de la primera sèrie després que Cristiano Ronaldo, fallant el seu, estigués a punt de quedar novament retratat. n


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.