Esports

Tremolor a Alemanya

Lliga de Campions

El Schalke04 semblava una bicoca fa 15 dies, però una onada de pessimisme ha envaït Can Barça. Quan es va saber el designi de la fortuna als quarts de final de la Lliga de Campions, l'equip blaugrana es va fregar els ulls i les mans. El conjunt de Frank Rijkaard se sentia un escollit del destí per fer història, a pesar que el rendiment barcelonista aquesta temporada no ha abandonat mai la irregularitat i que les males notícies no han deixat d'acumular-se en les últimes setmanes.
Primer va ser la lesió de Messi, que reapareixerà acabada l'eliminatòria –i qui sap si el camí europeu–; després van venir l'anunci del desequilibri emocional del papà Henry, la golejada encaixada al Calderón, la derrota contra el Vila-real, les molèsties de Ronaldinho, de qui se sospita que és la reencarnació del malalt imaginari de Molière... i va prosseguir el viacrucis a Almeria, l'eliminació copera a Mestalla –a pesar del disbarat de la directiva de prometre prima per passar a la final- i, finalment, fa tot just tres dies, al camp del Betis.

Intensa davallada
En poc temps, el Barça ha dilapidat el seu crèdit. El club ha posat en escac el seu projecte, Frank Rijkaard ha interioritzat el compte enrere com Ronaldinho i l'equip, que ha encaixat 12 gols en els últims cinc partits, deambula com un pària.

Tremola, el Barça. A Alemanya encara conserva l'aurèola de superstar, però a l'equip blaugrana la processó va per dins. L'expedició blaugrana va ser rebuda per un autocar i furgonetes de luxe a peu de pista de l'aeroport de Düsseldorf. Els jugadors, tècnics, directius i executius desplaçats de seguida es van separar de la premsa i es van aïllar a 20 quilòmetres de distància.

Tothom intenta dissimular la inquietud interior. "La visita al camp del Schalke és un punt d'inflexió, per bé o per mal", admetia ahir a aquest diari un dirigent barcelonista. Just abans d'agafar l'avió, Rijkaard buscava sol·litud, el secretari tècnic Txiki Begiristain declinava parlar amb la premsa i el vicepresident esportiu, Marc Ingla, feia el possible per no deixar-se veure.

Els jugadors esperaven el vol força dispersos, prou separats els uns dels altres. "Estem malament. Cadascú ho porta a la seva manera. Però encara ens cou el partit contra el Betis. És normal. Són coses del futbol", relativitzava un dels jugadors més veterans de la plantilla.

2 baixes clau
Tanta teràpia per aixecar els ànims han hagut de fer els tècnics, que els jugadors es van plantar ahir a Gelsenkirchen sense tenir gaires nocions detallades del rival. La majoria de futbolistes de Rijkaard desconeixien a l'aterrar a Alemanya que el Schalke té dues baixes clau per a l'anada: el migcentre Jermaine Jones i l'interior Rakitic, l'home que executa les nombroses jugades d'estratègia que tenen preparades el quadre germànic.

Però hi ha perill d'emboscada avui al Veltins Arena. Prou que ho intueix tothom. L'advertència d'allau és plausible, no només per la intensitat física i el joc aeri que exhibirà el Schalke, sinó pels tremolors que són des de fa temps intrínseques al Barça.

Per tot el que ve a sobre, el president Joan Laporta s'afegirà avui a l'expedició de directius desplaçats (Ingla, Perrín i Borràs) i assistirà en viu al partit. Aparentment la situació no és d'excepció, però només aparentment. Avui, a Alemanya, se celebren els Sants Innocents. Si el Barça acaba amb la paraula dimissió o destitució a la boca no es pensin que és una broma.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.