El Barça venç sense brillantor

Kasun i Lakovic porten l’equip blaugrana al triomf sobre el modest però lluitador Roanne en un altre partit irregular dels d'Ivanovic

Es va imposar la lògica i l’AXA Barça, encara que amb més problemes dels que es podien preveure, atesa la qualitat dels dos equips, va resoldre el seu partit de la tercera jornada de la primera fase de l’Eurolliga amb una victòria sobre el Chorale Roanne francès al Palau Blaugrana per 82-76. Kasun (22 punts) i Lakovic (16 p) van ser els jugadors més destacats en un Barça que va tornar a mostrar-se en una línia irregular, alternant bons minuts de joc amb altres en què els seus jugadors perden la concentració i donen vida al rival.

Sempre al davant
L’equip de Dusko Ivanovic es va avançar amb una cistella de Kasun i en cap moment del partit no va anar per sota en el marcador, la qual cosa expressa la superioritat del Barça sobre un campió francès que està fent el seu debut a l’Eurolliga, tot i que al final la diferència en el marcador només fos de 6 punts.

En el primer quart, després d’alguns minuts amb errades dels dos equips en atac, tres triples de Basile, Lakovic i Grimau, sumats a la feina defensiva, van fer que el Barça afrontés el segon quart amb un avantatge de 6 punts (20-14). El principal mèrit dels blaugranes en aquesta fase va ser deixar sense anotar Rusch i Salyers, els dos màxims realitzadors del Roanne.

L’escletxa en el marcador es va fer més gran a la meitat del segon quart amb l’encert dels d’Ivanovic des de la línia de 6,25 metres. Un triple de Pepe Sánchez i dos seguits de Morandais van situar el Barça, que recuperava més pilotes que no en perdia, amb un clar 34-20 que semblava trencar el partit. L’equip català, però, es va complicar la vida amb tres pèrdues de pilota i els primers punts de Salyers, sumats als de Poupet, van propiciar un parcial de 0-7 que va fer que a la mitja part el Barça, que tot i els 8 punts de Kasun en els primers 20 minuts no va aprofitar prou la seva superioritat en el joc interior, marxés als vestidors amb tan sols 8 punts d’avantatge (42-34).

Kasun, efectiu
Set punts consecutius de Kasun van mantenir les diferències (49-42), però els companys no el van ajudar en atac i el Roanne, més ficat en el joc, amb més grapa i, ara sí, amb un efectiu Salyers, va posar la por al cos al Barça (51-49). Un triple de Lakovic va servir per frenar la reacció dels francesos amb dos triples (59-51), poc després que Trias anotés una cistella aprofitant una magnífica assistència de Pepe Sánchez per l’esquena que va engrescar els poc menys de 3.000 espectadors que hi havia ahir al Palau.

A l’últim quart, el Roanne, molt lluitador, va fer els últims intents de remuntada amb Rush, Hess i Salyers i va ajustar novament el marcador (72-67). Un temps mort d’Ivanovic va servir per refrescar les idees als blaugranes, que jugaven amb Pepe Sánchez de base i Lakovic de dos, i després de tornar a marcar una bona distància (77-67) Grimau va sentenciar amb un triple (80-69) a poc més d’un minut del final.