Esports

La FIA no sanciona BMW i Williams, i Raikkonen manté el títol de campió

Fórmula 1

La Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) ha decidit finalment no sancionar a BMW – Sauber i Williams amb la desqualificació dels seus pilots per irregularitats en les temperatures del combustible. Aquesta decisió permet al finlandès Kimi Raikkonen mantenir el títol de campió.
L'organisme ha investigat fins ben entrada la matinada als dos equips per les variacions en les temperatures dels seus combustibles durant la carrera en el circuit d'Interlagos, en referència a l'article 6.5.5 que dictamina que no pot haver més de 10 graus de diferència per sota de la temperatura ambiental, que en el circuit brasiler s'apropava als 37 graus.

Segons un comunicat de la FIA, hi havia variacions d'entre els 14 i els 12 graus durant els proveïments dels pilots implicats (Heidfeld i Kubica, de BMW-Sauber, i Nakajima i Rosberg, de Williams), i aquestes temperatures del combustible, segons els experts, atorguen avantatge als monoplaces, fet que incompleix el reglament i, per tant, s'ha de desqualificar.

No obstant, l'entitat no ha sancionat als pilots per falta de proves suficients per demostrar si el combustible havia estat alterat (congelat) i ha deixat la classificació d'Interlagos com ja havia dictat.

Possibilitats per a Hamilton
I és que, en el cas que la FIA hagués decidit sancionar aquests pilots i els seus resultats, Rosberg, Kubica i Heidfeld haurien perdut els punts obtinguts per acabar en quarta (5 punts), cinquena (4) i sisena (3) posició, respectivament, i hauria provocat l'ascens a la quarta posició de Lewis Hamilton.

D'aquesta manera, el pilot anglès hauria sumat 5 punts, tres més dels aconseguits, i hauria obtingut un total de 112, dos més que Raikkonen, guanyador d'Interlagos, fet que l'hagués convertit en el nou campió del món de la F-1.

Així doncs, el gran 'circ' de la Fórmula 1 tanca la temporada amb una nova polèmica, marcada pels despatxos, tant protagonistes com els propis pilots i dels quals han sortit decisions que han marcat part del campionat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.