De sis enfrontaments amb el ManU, el Barça només n'ha guanyat un

Lliga de Campions

Malgrat tractar-se de dos equips històrics, el Barcelona i el Manchester United, únicament s'han enfrontat en sis ocasions en la seva història i de l'última ja en fa gairebé deu anys.

D'aquests enfrontaments, un va ser d'eliminatòria directa (quarts de final de la Recopa. 1983-84) i l'altra, una final d'aquesta mateixa competició (1990-91). En les dues ocasions, l'equip anglès va sortir triomfador.

Els altres quatre partits van correspondre a lliguetes de la Champions. En la campanya 1994-95, el Barça va obtenir el seu millor resultat contra el United, un concloent 4-0. El Dream Team, entrenat per Johan Cruyff, i liderat per Romario i Stóitxkov va derrotar l'equip d'Alex Ferguson.  En el partit de la primera volta, jugat un mes abans a Old Trafford, el Barça va fregar la victòria, però va acabar cedint un empat després d'un gol aconseguit per Lee Sharpe a deu minuts per al final (2-2).

L'últim enfrontament europeu entre el Barcelona i el Manchester es va viure en la temporada 1998-99, en una de les fases de classificació. A Old Trafford, l'equip dirigit per Louis van Gaal va donar la volta a un 2-0 i va acabar empatant a tres, amb gols d'Anderson, Giovanni i Luis Enrique. Al Camp Nou, on el Barça es jugava la possibilitat de mantenir les seves opcions de classificació, en un grup que compartia amb el Bayern Munic i el Bröndby danès, els catalans van empatar, també a tres gols, després d'una magnífica actuació de Rivaldo.

Pocs mesos després, el Manchester va tornar al Camp Nou per jugar la final de la Champions, un partit de gran record per als anglesos, els quals van donar la volta a la situació en els minuts finals davant la desesperació del Bayern Munic (2-1).