Esports

L’Akasvayu i el DKV ja són als vuitens

Copa Uleb

L’Akasvayu Girona i el DKV Joventut es van classificar ahir per als vuitens de final de la Copa ULEB en superar, respectivament, l’Elan Chalon francès (78-57) i el Swans Gmuden austríac (77-56) a la tornada de setzens. Ara el conjunt gironí s’enfrontarà a l’Hemofarm serbi –amb qui ja es va trobar a la fase de grups–, mentre que els verd-i-negres se les hauran de veure amb el colíder de la Lliga russa, el Khimki.

A Badalona no hi havia motiu de preocupació, ja que els d’Aíto havien guanyat a l’anada àmpliament davant un rival molt feble i que a casa no els havia de suposar cap problema. Però segurament aquesta circumstància va fer que a la Penya li costés entrar en joc i al descans els austríacs guanyaven, sorprenentment, per 29-32.

Va ser aleshores quan el tècnic madrileny va decidir fer entrar l’estrella local, Rudy Fernández, que no havia jugat durant tota la primera part. I l’aler català en va tenir prou amb 8 minuts i 18 segons per revitalitzar els seus i sentenciar el matx: va fer 20 punts seguits i va deixar el marcador en un clar 59-38. A partir d’aquí va ser qüestió de mantenir la còmoda renda i Aíto fins i tot es va permetre el luxe de donar minuts als joves Tomàs i Ribas.

Més complicades semblaven, a priori, les coses a Fontajau. Els de Pedro Martínez, tot i ser superiors com a equip, havien caigut a l’anada per vuit punts i no tenien marge d’error si volien seguir vius a la competició continental. Però aviat es va veure que els gironins havien sortit ben concentrats i al final del primer quart ja havien remuntat el desavantatge pendent (22-12). Però calia no badar i abans del descans la renda s’havia ampliat a 41-22 gràcies a un parcial de 14-0.

Gasol, de nou clau
Un cop més l’Akasvayu va tenir el seu home més valuós en el Marc Gasol, autor de 18 punts i líder d’un equip on també van destacar, entre d’altres, Cvetovic (16), Daniels (11), McDonald (10) i Sada (7).

Avui buscarà la classificació el Pamesa València, obligat a la remuntada després que a l’anada va perdre a la pista del Panionios grec per 70-59.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.