Esports

Semifinal Penya-Barça

'Play-off' de quarts de final de la lliga ACB

El Joventut i l’AXA Barça es jugaran un lloc a la gran final de la Lliga ACB, després que ahir, a Badalona, la Penya va eliminar l’Akasvayu Girona en superar-lo per 86-75 en un tercer i definitiu enfrontament del play-off de quarts de final que va tenir nervis i emoció fins a l’últim minut. A les semifinals, també al millor de tres partits, l’equip d’Aíto tindrà a favor el factor pista. La sèrie s’obrirà demà (21.35 h, La 2) a Badalona i continuarà al Palau Blaugrana dissabte. Si hi ha desempat, es jugaria dilluns a pista verd-i-negra.

Serà la desena vegada que Barça i Penya es veuran les cares en un play-off de l’ACB i la sisena a la ronda semifinal. L’equip blaugrana ha guanyat 6 eliminatòries i els verd-i-negres, 3.

Ara l’AXA Barça en tindria prou arribant a la final per entrar a l’Eurolliga, després que el Pamesa va perdre a la pista del Tau per 82-61, i l’altra semifinal la disputaran els vitorians i l’Unicaja, que tenen el bitllet europeu per al trienni. La Penya ja és a l’Eurolliga com a campió de la ULEB i el Madrid com a primer de la fase regular de l’ACB.

Rudy Fernández (24 punts, amb 3/5 triples) en el primer quart i Pau Ribas (18 p, amb 4/5 triples) en el segon van fer que la Penya portés la iniciativa en el marcador amb una certa claredat (25-17 i 44-30), després d’una antiesportiva a McDonald, una tècnica a Pedro Martínez i la tercera falta de Marc Gasol, en atac, que van encrespar els ànims gironins.

El Joventut semblava decidir amb un 57-41 després del quart triple de Pau Ribas, però amb 57-45 Rudy, llavors espès, va anar cap a la banqueta i l’Akasvayu es va refer. I de quina manera! Amb un sorprenent 0-15 va igualar el marcador (59-59).

Gasol va fer els seus números però va jugar 37:32 minuts i va arribar al tram decisiu desgastat per la defensa badalonina, molt més intensa a l’últim quart. El pivot de Sant Boi va fer la quarta falta, i Rudy va assumir el protagonisme ofensiu d’un Joventut que, amb Ricky Rubio (10 p) va poder tornar a imposar el seu ritme (73-64). San Emeterio (16 p) hi va posar emoció (74-69), però va aparèixer Mallet i va acabar d’assegurar el triomf de la Penya.

Futur gironí molt negre
Al final, Pedro Martínez va reconèixer que els problemes econòmics fan que el futur del club gironí a l’ACB sigui ara mateix negríssim. “No seria bo no continuar a l’ACB, però tampoc no es pot seguir amb els problemes que hem tingut tota la temporada”, va afirmar el tècnic de l’Akasvayu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.