Esports

Ronaldinho no sembla el 'Gaúuuxo'

L'estat de forma del brasiler, qüestionat, i una escapada nocturna en una discoteca de BCN, el posen en el punt de mira

La directiva del Barça està amoïnada per l'estat de forma de Ronaldinho; l'entrenador reconeix que no està bé però confia que es recuperarà; els companys li donen el seu suport; l'afició comença a mostrar símptomes d'impaciència. Ronaldinho veu la setmana en què està sent més qüestionat des que va arribar al Barça. Fins i tot s'especula que dissabte podria asseure's d'entrada a la banqueta en el partit que els blaugrana juguen (22h) al Camp Nou contra el Sevilla, vigent campió de la UEFA.
Precisament va ser en un partit contra el Sevilla, el de la final de la Supercopa d'Europa de la temporada anterior que el Barça va establir un punt d'inflexió negatiu que l'ha dut al qüestionat moment present. Aquell partit suposava el retorn a la competició oficial d'un equip que venia de guanyar la Lliga de Campions. Però també venia, en el cas de Ronaldinho, de protagonitzar una decebedora actuació en el Mundial de Futbol d'Alemanya.

Segons el que ha publicat avui La Vanguardia i El País, des de la directiva es considera que va ser arran d'aquesta decepció que Ronaldinho va "deixar d'entregar-se a la professió" pel "mal anímic" patit a Alemanya. El País assegura fins i tot que la directiva es va arribar a plantejar contractar un detectiu privat per investigar les anades i vingudes nocturnes del brasiler, però ho haurien descartat perquè "un paio amb gorra, ulleres de sol i aquelles dents no passa desapercebut". La insistència en l'enduriment del codi de disciplina intern, segon fonts de la directiva consultades pel citat rotatiu, hauria anat dirigida especialment a Ronaldinho, i Laporta en persona n'hauria parlat amb ell explícitament.

De 'farra' per Barcelona
Però avui s'ha sabut, ho publica La Vanguardia, que dos dies abans del partit contra l'Osasuna Ronaldinho va tancar una discoteca de Barcelona, ben entrada la nit. En el partit, Ronaldinho va ser substituït i ho va atribuir a que dimecres hi havia partit de la Lliga de Campions, en el qual també va ser substituït.

Potser el més preocupant de les informacions i revelacions que s'estan filtrant és una provinent del cos tècnic que afirma: "La seva actitud és bona durant els partits, però no se'n va de ningú" [referint-se a la incapacitat per desbordar els rivals]. Rijkaard diu que és "recuperable" però que ha de reaccionar i esforçar-se. I Andrés Iniesta diu que "segueix sent un referent". Un referent que dissabte podria començar el partit de reserva, o ser substituït sense pena ni glòria (com en els últims tres partits) o fer un partidàs. Només la primera opció seria realment notícia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.