Esports

Una altra meravella

Control amb l'exterior al vèrtex de l'àrea i vaselina suau i precisa, preciosa, amb l'interior. Gol. Golàs. Un més. L'esquerra de Lionel Messi va deixar ahir a la matinada, a les semifinals de la Copa Amèrica contra Mèxic (0-3), una altra acció diferenciada, un toc màgic que no fa més que confirmar-lo al seu país com un valor indiscutible. La messimania ja no és només blaugrana. També és argentina i cada vegada, cada dia, més universal.

"Tan sols els genis fan això. Després del gol, haurien d'haver tancat l'estadi", va afirmar eufòric el tècnic albiceleste Alfio Basile, que fa uns anys també va entrenar Diego Armando Maradona. "Tinc la sort d'haver dirigit tots dos jugadors i tots dos fan coses fora del comú, però no es pot comparar Maradona amb un noi que tot just comença. Messi és molt intel·ligent i se li ha de donar llibertat perquè sap situar-se al lloc on pot ajudar", va dir Basile.

Gol a part, Messi s'ha convertit en el futbolista més desequilibrant de la Copa Amèrica. Ho diuen companys i rivals, com el també barcelonista Rafa Márquez, que ahir va patir l'enorme qualitat de l'argentí. Fins a tres jugadors van intentar caçar la Puça, amb la pilota cosida a la bota, en l'acció anterior al gol. Messi ja no és un desconegut, ni de lluny, i està passant amb nota alta l'atenció preferent que rep dels contrincants. Tot i els estrets marcatges a què se l'està sotmetent, és a un pas de ser designat MVP de la competició.

Márquez, alliberat
Per aconseguir el guardó li queda diumenge el Brasil a la final, en el gran clàssic del futbol sud-americà. Robinho és l'únic canarinho que pot fer-li ombra -més per gols que per joc-, així com el seu compatriota Juan Román Riquelme, timó argentí i que ahir va assistir Heinze en un primer gol espectacular i va tancar de penal -tirat estil Panenka- la clara victòria sobre Mèxic.

"Només podem fer que reconèixer la superioritat de l'Argentina. Ens falten jugadors amb més jerarquia", va admetre el seleccionador Hugo Sánchez, que va alliberar Márquez del partit de consolació. Així, el central podrà començar a descansar de cara a la pretemporada amb el Barcelona.

Aquí es retrobarà amb Messi, l'home més en forma del 2007. Tot plegat ho viu amb normalitat, com la genialitat d'ahir. "Ha estat un gol més... i l'hem viscut amb alegria", va assegurar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona
 

Messi, una llegenda infinita

Barcelona