Esports

Rijkaard dóna descans a Ronaldinho

Barça i València s'enfronten avui (22h) al Nou Camp en el partit d'anada de la semifinal de Copa

Per als que els agrada endevinar, per als que els agrada aventurar conjectures, per als que els agrada descobrir enigmes, res pitjor que Frank Rijkaard. Per activa o per passiva l'entrenador del Barça no deixa desxifrar els seus plans. Ahir va amagar les cartes que li interessaven i les que no les va destapar abans que comencés el joc de les endevinalles: ¿Quin dels quatre cracs no jugarà contra el València? Ronaldinho. Ja ho saben. Rijkaard va aturar una de les especulacions de l'entorn.

L'entrenador del Barcelona va sorprendre deixant fora de la convocatòria per a l'anada de la semifinal de Copa davant el València l'estrella brasilera. "He parlat amb ell i està molt bé. Està creixent, però queden molts partits i és el moment que descansi per tenir-lo quan el necessitem", va simplificar el tècnic.

Cap pas enrere
El Gaúcho havia encadenat dos partits de titular (Celtic i Llevant) a un gran nivell. S'havia atrevit a driblar, a fer passades de mèrit i a aguantar el cos a cos del rival. "És cert, estic molt content amb la seva progressió, però a la Copa només podem convocar 16 jugadors i aquest no és l'últim partit important. Dissabte juguem contra l'Atlètic de Madrid i és millor que Ronnie es prepari i continuï treballant", va valorar Rijkaard, negant que aquesta decisió de deixar-lo avui fora pugui representar un retrocés en la recuperació del crac. Ronaldinho s'entrenarà aquest matí al marge del grup i dissabte té garantida la titularitat al Vicente Calderón.

Els amants de les endevinalles i auguris varis s'hauran de conformar a elucubrar sobre si serà Pinto o Víctor Valdés el porter titular avui i si serà Xavi o Iniesta l'acompanyant de Deco i Touré al migcamp. No és poc, però Rijkaard es va negar rotundament a donar cap pista. Consultar l'oracle si serà el Barça o el Madrid el campió de Lliga no toca avui. "L'eufòria? Hem d'acceptar la situació tal com és. L'entorn està content amb l'equip, però això no ha de canviar l'actitud dels jugadors", va assenyalar Rijkaard, mentre preferia destacar la recuperació del València, que posarà ben car l'accés a la final de Copa. "Està millorant cada dia [està invicte des de fa quatre partits] i si som nosaltres els favorits ho haurem de demostrar al camp. És molt important deixar un bon senyal davant l'afició i fer un bon pas en l'eliminatòria", va concloure Rijkaard, que també compta per avui amb les baixes de Márquez -continua amb dolor al peu dret- i de Sylvinho, Gudjohnsen i Giovani per decisió tècnica.

El tècnic va voler deixar espai a "l'alegria i confiança" dels aficionats, però va exigir màxima seriositat i concentració als seus jugadors. Aquesta nit no hi haurà eufòria que valgui, ni estadístiques ni sensacions creuades amb el Madrid, ni la musiqueta de la Champions. Avui toca un partit de resistència. Com tots els de la Copa des que Sevilla i Vila-real hi van passar.

La dificultat augmenta: s'enceta la semifinal davant un València forçar recuperat, que dista molt de ser aquella ànima de càntir amb què es va trobar el Barcelona a Mestalla (0-3) fa gairebé dos mesos i mig a la Lliga. El d'avui torna a ser un clàssic de debò. Algú pronostica res?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES