Esports

Deco entra en escena

Mentre a les proximitats del Camp Nou es comencen a veure els primers seguidors dels diables vermells -alguns de turisme i molts d'altres a la recerca d'una entrada que justifiqui el desplaçament-, dins l'estadi blaugrana, reclosos, els jugadors de Rijkaard alimenten el lema Tots units fem força que tant sona aquests dies. Dos símptomes: entrenament a porta tancada al Miniestadi i Deco, tot un pes pesant, a la sala de premsa, parlant clar i en termes d'unitat i esperança. El convenciment és general al vestidor: la temporada i fins i tot un cicle es posen en joc en el doble duel contra el Manchester United.

Potser per tot plegat, qui va atendre els mitjans va ser un dels homes de qui s'ha parlat força darrerament i que es preveu que acapari part de les portades dels pròxims mesos. Deco, el futur del qual és una incògnita, un dels "apartats" al qual es referia Xavier Sala i Martín i un dels jugadors que podria resultar clau camí de Moscou, es va alinear amb el lema del club, com ja havia fet Xavi un dia abans en una entrevista a l'AVUI. "Ara només hem de pensar en l'eliminatòria amb el Manchester". No vol sentir a parlar de les declaracions d'Eto'o, ni del seu futur ni del possible fitxatge de Ronaldinho pel Milan.

El tot o res
"Ens estem jugant una cosa molt important, és el partit de la temporada i no ens podem distreure en altres coses; portem tota la temporada donant voltes a aquest tipus de coses i això no ajuda", va raonar Deco, a qui no li agrada que es doni "massa ressò" a hipòtesis de futur: "Quan no es guanya és natural que hi hagi canvis, però no cal fer-ne un drama, perquè passaran noms i noms i el Barça sempre estarà per sobre".

Tot i veure "normal" i alhora "intranscendent" que el Manchester United sigui considerat el favorit de l'eliminatòria, el crac portuguès presenta un discurs optimista i ambiciós: "Passi el que passi, aquest equip ja ha fet història, però no ens conformem".

En aquesta línia, Anderson Luis de Souza reclama il·lusió amb un lapidari "Si algú està trist estant a les semifinals de la Champions, val més que es quedi a casa". Deco ho té clar: "Els jugadors sabem que la nostra actuació ha estat dolenta, però som els primers que volem ser a Moscou i la temporada no ha acabat". "S'equivoquen els que pensen que si perdem estem feliços", va afegir. A parer seu, les opcions blaugranes passen per aturar Cristiano Ronaldo -"és el millor del món juntament amb Leo [Messi]"-, i jugar "fidels a l'estil del Barça".

A nivell personal, Deco, que va reconèixer que es veia jugant contra l'Espanyol, es veu "bé, a punt" per ser present a l'onze que Rijkaard presentarà demà. Ho té difícil, però menys que Henry i Thuram. El primer segueix amb febre i el segon, amb permís del club, s'ha perdut els dos últims entrenaments.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES