Esports

Xavi considera que "Luis Aragonés és l'essència del futbol" i dubta que es pugui "trobar un jugador que en parli malament"

El jugador blaugrana de Terrassa es declara "molt content" amb el seu paper en la selecció

Xavi Hernández, migcampista del Barcelona i de la selecció espanyola, considera que el seleccionador Luis Aragonés és el tècnic ideal per afrontar l'Eurocopa de 2008 per la seva excel·lent relació amb el grup de jugadors i perquè representa "l'essència del futbol".

En una entrevista a EFE, el jugador de Terrassa es declara "molt content" amb el seu paper en la selecció, potser en el seu millor moment com a membre de la selecció espanyola, set anys després del seu debut el 2000, davant Holanda.

De Luis Aragonés, qüestionat al llarg de tota la fase de classificació per a l'Eurocopa, Xavi opina que és una persona "extraordinària, que sempre va de cara, que et pregunta què necessites, o que et diu que estàs canalla en un determinat entrenament".
"Aragonès és l'essència del futbol. Dóna una confiança brutal al jugador", explica Xavi, "i crec que és impossible trobar un jugador que en pugui parlar malament".

Si la idiosincràsia del seleccionador agrada a Xavi, també l'estil de l'equip, dominat per la filosofia de la possessió de la pilota i la vocació ofensiva, un sistema que al jugador del Barcelona li ve "perfectament perquè és molt tècnic".

"Ens agrada tenir la pilota, amb jugadors com Cesc, Silva, Joaquín o Iniesta. I tenim Albelda, una assegurança de vida. Estem bé en defensa i tenim un gran porter. Només ens falta aconseguir alguna cosa en cites importants", segons Xavi.

A falta de sis mesos exactes per a l'inici de l'Eurocopa de Suïssa i Àustria, Xavi encara amb "molta il·lusió" el torneig. "Es poden fer grans coses, però són competicions tan injustes que en un moment donat, te'n vas al carrer", ha reflexionat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.