Esports

Touré Yaya: "Si volem la Lliga, cal començar a guanyar fora"

El migcampista del Barcelona Touré Yaya ha admès avui que l'assignatura pendent de l'equip és guanyar a domicili i ha destacat la importància de sumar punts lluny del Camp Nou si desitja aconseguir el títol.

"Si volem la Lliga, cal començar a guanyar fora de casa", ha manifestat Touré Yaya, que ha justificat el pobre bagatge barcelonista a domicili (6 punts de 15 possibles) en el fet que "els rivals es fan més forts amb la motivació que suposa per a ells jugar davant el seu públic i al seu estadi".

En qualsevol cas, l'internacional creu que l'equip "està en disposició" de mostrar com a visitant la mateixa efectivitat que ha exhibit fins ara com a local (sis victòries en sis partits) i ha recordat que, de moment, l'equip ha sabut recuperar al Camp Nou el que ha anat perdent fora.

"És cert que a Valladolid no juguem bé, però a casa seguim forts i l'important és que, amb la victòria contra el Betis hem aprofitat l'ensopegada del Reial Madrid per tornar a acostar-nos-hi", ha destacat.

Touré Yaya, que malgrat ser un nouvingut s'ha convertit en una de les peces bàsiques de l'onze de Fran Rijkaard, ha confessat estar "molt satisfet" per haver obtingut en tan poc temps, "el reconeixement d'un club com el Barça i de la seva afició".

L'ajuda dels companys
No obstant això, el migcampista africà ha volgut treure mèrits a les seves qualitats i ha responsabilitzat de la seva ràpida adaptació el talent dels seus companys.

"Tot és més fàcil quan estàs envoltat de jugadors amb tanta qualitat. Tinc la sensació que he progressat molt, i això ho dec a la qualitat dels jugadors, sobretot als que m'acompanyen al centre del camp, com Iniesta, Deco o Xavi", ha destacat.

Touré Yaya també ha tingut paraules d'elogi per a Ronaldinho, el jugador de la plantilla blaugrana que més l'ha sorprès des que va arribar. "És el número u i, a més, té unes qualitats diferents a la resta", ha comentat sobre l'astre brasiler.

Per a ell, les critiques a Ronaldinho "formen part del joc entre la premsa i els jugadors", però s'ha mostrat convençut que el punta blaugrana, "superarà aquest tipus de situacions, perquè té moltíssima qualitat".

Preguntat per la Copa d'Àfrica, que es disputarà al gener pròxim, Touré Yaya ha preferit deixar "en mans dels dirigents del club i la selecció" la seva més que possible participació.

"Per a mi és molt important i un gran satisfacció jugar amb el Barcelona i també fer-ho amb la selecció del meu país, però és una cosa que han de parlar entre ells i que no em correspon a mi decidir", ha conclòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.