Esports

Toc de diana cap a Escòcia

Barça

Toc de diana. Josep Guardiola ha fet despertar avui els seus jugadors a punta de dia. Cap a les sis del matí. No hi ha tocs de corneta ni hissada de banderes, però la disciplina s'ha convertit en un dogma sagrat al Camp Nou. Canvi d'hàbits. Canvi de cicle. La reanimació del Barça és qüestió de rigor.

Ni els treballadors més veterans del club blaugrana recorden quan els jugadors van quedar concentrats per entrenar a l'estadi a dos quarts de vuit. Guardiola tindrà a partir d'avui sis dies intensos per treballar amb la plantilla a Escòcia, però el tècnic va voler fer suar els seus futbolistes fins i tot abans de volar. Qüestió de principis i de credibilitat.

El Barcelona iniciarà avui el segon stage de pretemporada consecutiu a Saint Andrews. Tan semblant, tan diferent. D'una estada a una altra l'equip blaugrana ha canviat els fonaments. No hi serà ni Frank Rijkaard ni el seu cos tècnic; ni Ronaldinho ni Deco; ni tres dels campions mundials (Thuram, Zambrotta i Edmílson) amb què comptava llavors el grup. I "tenim la millor davantera del món", s'engrescava l'estiu passat Víctor Valdés, jugador que serà important en la nova tria de capitans que s'haurà de fer aquests dies en terres escoceses per organitzar el vestidor.

Primers esbossos tàctics
Ningú no s'atreveix a dir ara que la plantilla que aterra avui a Escòcia és la millor del món o la millor de la història del Barça. Allò queda com una entelèquia de l'any passat. El que es tracta de veure aquests dies als bucòlics camps de Saint Andrews és com es reconstrueix un equip, com se les empesca un entrenador novell per acoblar uns jugadors en temps rècord i com s'ho fa un nou cos de preparadors físics -Paco Seirul·lo té nous ajudants- per posar a punt el grup. En tres setmanes el Barcelona es juga classificar-se per a la Champions, i la feina a desenvolupar a partir d'avui és vital per carregar el dipòsit de gasolina i de moral. Guardiola aplicarà intensos entrenaments de matí i tarda i deixarà veure els seus primers dibuixos tàctics en dirigir els primers partits amistosos: dijous contra l'Hibernian i dissabte davant el Dundee United.
A Guardiola se li gira feina, però el cert és que ningú pot seguir el seu ritme de treball, segons admeten els seus mateixos col·laboradors al club. El tècnic ha arribat a passar més de 12 hores tancat al Camp Nou aquests dies per supervisar el mínim detall dels entrenaments, dels despatxos -altes i baixes de la plantilla- i del menjador. Entre els canvis d'hàbits que està impulsant l'entrenador català figura la convocatòria exhaustiva dels jugadors una hora abans de l'inici dels entrenaments perquè esmorzin plegats a l'estadi. Les temporades anteriors també hi havia aquest servei als jugadors, però aquests hi acudien de forma voluntària i dispersa. Aquest any, a més, s'han apartat els productes de brioixeria i rebosteria i el pa amb tomàquet amb embotits de poc greix es combina amb fruites i cereals.

La puntualitat és sagrada per a Guardiola. Totes les sessions no només comencen a l'hora, sinó que cinc o deu minuts abans els jugadors ja apareixen a la gespa.

Els entrenaments són pura intensitat i es corregeix cada detall. És hora de despertar-se. També d'un malson de dos anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.