Esports

Oleguer es defensa

El jugador nega que agredís un policia el 2003, delicte que li imputa un jutge de Sabadell

Oleguer Presas va negar ahir a aquest diari qualsevol implicació en l’acusació que li ha fet un jutge d’agredir un policia –concretament de tirar-li pedres– en un aldarull en un bar de Sabadell el 27 de setembre del 2003. El central del Barcelona, que aleshores tenia 23 anys i estava entre el filial i el primer equip, va passar unes hores a comissaria aquell dia abans de ser posat en llibertat. El jutge ha acabat ara la causa i l’imputa a ell i a deu persones més per atemptar contra els agents de l’autoritat.

El relat d’aquell dia
“Ja ho vaig dir en el seu moment. Tinc la consciència molt tranquil·la. No vaig fer res”, va assegurar Oleguer a l’AVUI. “Va haver-hi un enfrontament entre uns ciutadans i la policia en un bar [Bemba, que ja no existeix] del centre de Sabadell, però jo estava en un altre bar”, va relatar el central, que va afegir: “Va acabar l’enfrontament i la policia havia de justificar el que havia passat. Total, que van entrar al bar on era jo, que era d’un ambient semblant a l’anterior, i ens van agafar a uns quants aleatòriament”.

Oleguer desconeixia ahir la data del judici que haurà d’afrontar –segons el que relata el jutge, la pena podria arribar a tres anys–, però es mostrava molt serè. “No em crea cap neguit, tot i que sabem com funciona la justícia i que la declaració d’un policia pesa bastant. Veurem el que passa”, va analitzar el defensa, que té diversos testimonis que confirmen la seva versió.
Oleguer, que al seu dia va fer un article periodístic qüestionant la imparcialitat judicial, va assegurar que confia en la presumpció d’innocència i que la “justícia funcioni”, malgrat que té alguns “dubtes”. “S’han de tenir proves clares per imputar una persona i condemnar-la”, va concloure el vallesà després d’un suau entrenament matinal.
Mentrestant, Joan Laporta va donar suport al futbolista des de TV3, on es va mostrar una mica enigmàtic. “Sempre estic al costat dels jugadors, en aquest cas d’Oleguer, però tinc la intuïció que [aquest assumpte] es podria haver solucionat abans”, va assenyalar el president del Barça.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.