Esports

Mor Edmund Hillary, el primer muntanyenc a culminar l'Everest

El llegendari muntanyenc neozelandès Edmund Hillary, el primer a arribar al cim de l'Everest el 1953, ha mort als 88 anys a Nova Zelanda, ha informat la televisió neozelandesa.

La primera ministra de Nova Zelanda, Helen Clark, ha manifestat que la mort de Hillary és "una profunda pèrdua" per al país.

"Sir Ed (com es coneixia Hillary popularment) es descrivia com un neozelandès qualsevol amb habilitats modestes. Però era un colós. Va ser una figura heroica que no només va derrotar l'Everest, sinó que a més va viure amb determinació, humilitat i generositat", ha indicat Clark a través d'un comunicat de premsa.

Hillary va arribar al cim més alt del món acompanyat del xerpa Tenzing Norgay i des d'aleshores es va convertir en un defensor dels drets dels xerpes de l'Himàlaia. Va fundar el Trust Himalai als anys 60, amb el propòsit de crear escoles, hospitals i serveis bàsics per a aquesta població.

El passat 4 de gener es van complir 50 anys de l'expedició amb la qual Hillary va arribar al Pol Sud.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.