Lakovic i Acker han de ser claus en la reacció

'Play-off' final de la Lliga ACB

Prohibit tornar a fallar. L’AXA Barça s’ha quedat sense marge d’error al play-off final de la Lliga ACB després de perdre dijous al Palau Blaugrana amb el Tau el primer partit de la sèrie. Avui (20 h, La 2), l’equip de Xavier Pascual haurà de millorar en molts apartats per igualar l’eliminatòria i anar la setmana que ve a Vitòria amb l’opció d’almenys guanyar un partit i recuperar el factor pista.

El Barça va veure abans-d’ahir com el Tau trencava la seva progressió en un partit en què els bascos van ser superiors en pràcticament tot: rebots, defensa, joc interior, percentatges d’encert... En la desfeta hi va tenir molt a veure el fluix partit que van fer Lakovic i Acker, dos jugadors que en els últims enfrontaments, els de play-off, havien revifat respecte als seus partits de setmanes anteriors.

Números pobres
Lakovic i Acker es van quedar en només 6 punts cadascun, però el pitjor és que els van aconseguir amb dos triples cada un... en els 5 primers minuts de joc i després, res de res. Lakovic va acabar amb 2/10 tirs de camp en 31 minuts de joc i Acker, molt menys actiu que en els partits precedents, sense buscar els un contra un i les entrades cap a cistella que van recordar el jugador letal que era a l’Olympiacos, va totalitzar uns pobres 2/4 tirs. Entre Lakovic i Acker portaven una mitjana de 37, 2 punts i 43 de valoració en els play-off de quarts i semifinals, mentre que en el primer partit de la final van baixar a 12 punts i 7 de valoració.

De fet, però, en atac només van destacar per part del Barça Grimau i Ilyasova, que amb 21 p i 10 rebots va signar la tercera doble figura consecutiva. Important, clau per a l’equip català, a banda de millorar l’efectivitat en atac –els 64 punts són la pitjor anotació de la temporada a casa–, serà poder frenar Splitter, que en el partit de dijous va ser l’autèntic botxí del Barça.

Quant als precedents dels 0-1 en els play-off de la Lliga ACB, en cinc de les vuit vegades que es va produir aquest resultat, el títol va ser per a l’equip que tenia el factor pista en contra. En set d’aquestes vuit ocasions en el segon partit la sèrie es va igualar. Pel que fa als precedents d’un 0-1 al Palau Blaugrana en eliminatòries entre Barça i Tau, als quarts de final de la temporada 1995-96 els catalans van acabar guanyant per 2-1, i a les semifinals 2001-02 els bascos es van endur l’eliminatòria per 1-3.