Croàcia, segon equip classificat per als quarts de final de l'Eurocopa

Croàcia té equip. Després d'una primera victòria amb incògnites, aquest dijous la selecció croata va tombar Alemanya amb justícia (2-1) i es va assegurar la classificació per als quarts de final de l'Eurocopa com a primera de grup. Ara pot especular amb el resultat contra Polònia, mentre que Alemanya queda contra les cordes i no pot fallar davant d'Àustria. Sota el lideratge dels germans Kovac i la direcció creativa de Modric, el conjunt balcànic va sotmetre el semifinalista mundial durant més d'una hora i va saber patir al final per assaborir el triomf.

Croàcia té toc i, encara més important, intel·ligència. La majoria dels seus homes saben quan cal tirar en llarg o en curt i dominen els espais. Des del lateral dret, Corluka, fins als dinàmics Srna, Rakitic i Olic, tots s'associen amb Modric, semblant a Cruyff físicament i, salvant totes les distàncies, amb alguna de les seves maneres. D'ell van néixer les millors jugades i el ritme del partit.
Alemanya va pagar car el mal partit de (Super)Mario Gómez, en fora de joc constant, i sobretot la debilitat defensiva, començant per la porteria, on Lehmann, potser ja envellit als 38 anys, va cantar en el segon gol, Metzelder, lentíssim a l'eix, no va millorar la irregular temporada al Madrid, i Jansen, lateral esquerre, amb l'ofensiu Podolski davant, es va veure superat per Srna i per les pujades de Corluka. Pel seu costat va rematar Srna l'1-0, al minut 24, i tampoc va tancar gaire bé el 2-0, d'Olic a porteria buida, ja a la segona part, en els millors minuts dels croats.

El bloc de Löw va reaccionar i va acular Croàcia l'última mitja hora, amb un bombardeig de centrades i entrada de la segona línia. Una d'aquestes accions va permetre a Podolski fer el 2-1 i el seu tercer gol en el torneig. Iguala Villa en la llista de màxims golejadors. Era l'única notícia positiva per als germànics, que encara van patir l'expulsió de Schweinsteiger. Deu anys després de golejar-la a França 1998 (3-0), Croàcia tornava a derrotar amb claredat Alemanya.

Al segon duel, Polònia va veure com Àustria li empatava al minut 93 i de penal dubtós, per un estira-i-arronsa en una centrada. Sospitós en tractar-se d'una de les amfitriones, quan l'altra -Suïssa- ja està eliminada. Els austríacs segueixen en la lluita.