Esports

Pedrosa és el nou líder del Mundial de Moto GP

Pedrosa avantatja en quatre punts l'italià Valentino Rossi, que avui ha caigut a la primera volta i això l'ha condemnat a acabar la prova en onzena posició.

El vigent campió del món, l'australià Casey Stoner, de Ducati, s'ha imposat avui amb gran autoritat a la categoria reina del motociclisme, després de vèncer al circuit d'Assen en Dani Pedrosa, d'Honda, que ha quedat segon i s'ha situat com a nou líder del Mundial, i en Colin Edwards, de Yamaha, que ha quedat tercer, després d'avançar a la darrera volta en Nicky Hayden, d'Honda, que s'ha quedat sense gasolina.

L'australià, que ha aconseguit la victòria número vint de la seva carrera professional, no ha tingut cap problema per a controlar la prova i s'ha imposat per primera vegada a la història a la Catedral del motociclisme holandès, amb un temps de 42 minuts 12 segons i 377 mil·lèsimes, onze segons més ràpid que Pedrosa i 17 més que Edwards.

Espargaró participa lesionat
Álvaro Bautista, d'Aprilia, ha aconseguit guanyar en el Gran Premi d'Holanda de la categoria dels 250cc. Segon ha estat el suís Thomas Luthi, d'Aprilia, i l'italià Marco Simoncelli, de Gilera, que havia estat el més ràpid a la sortida fins que, al final de la recta es va veure superat per Alex Debón, Thomas Luthi, Aleix Espargaró i Julián Simón.

Aleix Espargaró, que havia patit una caiguda durant els entrenaments lliures del matí i s'havia fracturat un os del peu ha anat perdent posicions durant la cursa fins finalitzar dissetè.

Mika Kallio és primer a la classificació general, segon és Marco Simoncelli i tercer Alex Debón.

Els 125cc interromputs per la pluja

El pilot hongarès Gabor Talmacsi, d'Aprilia, ha aconseguit la setena victòria de la seva carrera i la segona a Assen, després de proclamar-se vencedor del Gran Premi d'Holanda de motociclisme, la novena prova puntuable de la temporada, per davant de Joan Olivé, de Derbi, que ha estat segon, i de Simone Corsi, d'Aprilia, que ha acabat en tercera posició.

La carrera ha estat suspesa i represa amb només cinc voltes, després de parar el rellotge en 9 minuts 9 segons i 520 mil·lèsimes. Talmacsi ha avantatjat en 128 mil·lèsimes Olivé i en 255 Corsi.

Ha estat una bona actuació d'Olivé que ha aconseguit el setè podi de la seva carrera, mentre que Esteve Rabat, de KTM, ha realitzat un gran treball i ha estat a punt d'endur-se el Gran Premi si no s'hagués colat en un dels girs finals de l'última volta.

La mala notícia de la carrera l'han protagonitzada Sergio Gadea, d'Aprilia, que ha trencat la moto a la segona volta; Marc Márquez, de KTM, que ha hagut d'abandonar i Efrén Vázquez, d'Aprilia, que ha caigut quan liderava la prova.

Amb els resultats d'avui, Olivé es manté tercer del Campionat del Món que lidera el francès Mike di Meglio.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.