Esports

Nadal pateix per accedir als quarts

Open EUA

Rafa Nadal va celebrar com mai, amb un crit que van sentir els 23.000 espectadors que omplien la pista, la classificació per als quarts de final de l'Open EUA. De motius no n'hi faltaven al número 1 mundial, que en alguns moments es va veure impotent per desenredar el nus amb què l'havia tenallat el gegantí Sam Querrey. El manacorí va haver de recórrer a tots els recursos i a l'experiència per acabar guanyant (6-2, 5-7, 7-6(2) i 6-3) en 3 hores i un quart.

Res no feia presagiar en el primer set el que després passaria. Nadal, amb un primer break ja en el tercer joc i un altre en el setè va tancar amb molta comoditat el parcial inicial. La seva solidesa des del fons de la pista, la seguretat pujant a la xarxa i a l'hora de voleiar davant un rival que amb prou feines sobrevivia del seu potent servei, anunciaven un duel clarament desequilibrat. Fins i tot la història es repetia a l'inici de la segona mànega, amb un trencament en el tercer joc, però amb avantatge de 5-3 el manacorí va patir un bloqueig inesperat que li va fer perdre quatre jocs seguits i el seu primer set del torneig.

Situació atípica
Els 11 errors no forçats i tan sols cinc cops guanyadors pels 17 del seu rival dibuixen perfectament l'atípica situació per a un Nadal incapaç de reaccionar. Ni tan sols quan en el tercer set, que va salvar en la mort sobtada tot i haver-lo començat amb un 2-0.

En la quarta i última mànega el balear, que va acabar el partit amb 41 errors no forçats, va recuperar en part la seguretat en el seu joc, suficient per abatre un Querrey que va firmar més cops guanyadors: 52 per 37. En quarts, la seva millor classificació fins ara a Flushing Meadows, Nadal hauria de millorar aquests registres si vol eliminar l'americà Mardy Fish, a qui ja ha derrotat en les quatre ocasions en què s'han enfrontat.

Tommy Robredo, al seu torn, va accedir a vuitens amb una exhibició contra el francès Jo-Wilfried Tsonga. El català tan sols es va trobar amb algun problema en la primera mànega, que va resoldre en el tie-break per 7-6 (2). Els posteriors 6-3 i 6-2 donen fe de la seva superioritat davant el finalista de l'últim Open d'Austràlia.

L'efectivitat del seu servei, que tan sols va cedir en una ocasió, i la solidesa des del fons de la pista van permetre a Robredo classificar-se per cinquena vegada per a la querta ronda de l'Open EUA, en la qual tindrà un complicat rival en el serbi Novak Djokovic, botxí, amb més complicacions de les previstes, del croat Marin Cilic: 6-7 (7), 7-5, 6-4 i 7-6 (0)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.