Esports

Entrades inevitables

LLIGA BBVA

Era pràcticament impossible evitar que els Boixos Nois i altres aficionats radicals del Barça obtinguessin entrades per al derbi. Segons ha pogut confirmar l’AVUI, de manera prou organitzada aquests aficionats ultres van anar comprant paquets reduïts a Servicaixa, de sis entrades com a màxim en cada operació si la compra era directament al caixer, de 10 entrades si l’operació era retirar les adquirides a través de la web de l’Espanyol.

Només divendres se’n van comprar 120 de cop i en força casos relacionades –per la targeta amb què es pagava– amb elements coneguts del món ultra blaugrana. El club blanc-i-blau ho va posar en coneixement dels Mossos d’Esquadra, però, en no tenir cap d’aquests radicals activa una prohibició d’accés a un recinte esportiu, el cos policial no va poder fer més que prendre’n nota.

Sigui com sigui, els Boixos van arribar a acumular unes 200 localitats de la zona del Lluís Companys reservada als visitants, i van passar a oferir-les a través de la seva web previ ingrés de 60 euros en un compte corrent d’una oficina del barri de la Verneda de Barcelona.

El nou grup de Girona
Així s’asseguraven ser un grup important i majoritari amb entrades de la zona, amb relació a la resta d’integrants dels radicals, que havien comprat entrades a títol individual, bé a la mateixa grada o bé en d’altres sectors de l’Estadi Olímpic. Aquests últims van poder accedir a la mateixa zona simplement pel fet d’arribar en la ja famosa desfilada des del bar del carrer Riera Blanca, de l’Hospitalet de Llobregat però pròxim al Camp Nou.

Ras i curt, dels prop de 400 aficionats culers que hi havia en aquella zona del Lluís Companys, quasi 300 eren radicals o, com a mínim, integrants de la passejada col·lectiva organitzada pels Boixos. No deixa de comportar una certa revifada del grup, que ha observat amb satisfacció com en els últims temps s’hi ha incorporat un col·lectiu important de joves independentistes procedents de les comarques de Girona.

Aquest grup més o menys recent ha diversificat encara més el perfil dels Boixos, que ara estan formats, com a mínim, per un nucli històric on encara queden fundadors (els Boixos daten del 1981), un grup d’ideologia espanyolista i molt violent conegut com a Casuals (que curiosament algun cop ha tingut intercanvi de membres amb els Brigadas Blanquiazules), un grup d’independentistes però d’ideologia neonazi i el mencionat col·lectiu independentista arribat des de Girona. Justament els cinc detinguts pels Mossos (dos d’Anglès i tres de Girona) per llançar bengales en formen part.

I dels cinc un és soci del Barça. El club ho va detectar ahir i, en ser-ne informada, la comissió delegada va iniciar el protocol·lari trasllat a la comissió de disciplina, amb la recomanació de la suspensió temporal de la condició de soci fins que es resolgui l’expedient d’expulsió del club.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.